[Alicehaha]虐兒成癮成為虐兒界KOL嘅滙豐職員馬丁林之妻名蝦乾-AKA怨婦界林鄭、廁所打卡KOL(100)

1001 回覆
78 Like 11 Dislike
滾水就滾水
熱水就熱水
咁多廢話
佢寫啲食譜都好長氣好多alternative(明眼人跟開食譜煮野食都識自己揀方法)
骨用鹽擦擦再沖洗、印乾;肉用鹽擦擦再沖洗、印乾
好累贅
好似啲小學生作文"呀"字數
想問點解骨同肉要分開擦同洗
如果唔係點解要分開兩句寫
佢係咪以為自己用緊排比句好叻叻果啲
因為D 魚肉之後要醃,骨唔洗
所以分開寫順便睇落多D 字
歡迎
得閒入黎睇下,佢永遠唔會令我地失望架
講得好啱
先30歲,其實對生命有熱誠既
絕對大把野玩
第一份工做完咪算
使唔使眷戀到咁囉
一世人流流長大把野試
死攬住個ig YT又唔更新其實有咩意思?

做到絲你就叻啦
做到自己想做嘅嘢
滿足感一定好大
蝦蝦冇上進心 冇堅持 一事無成就在所難免
仲屈係屋企 由得自己懶落去
唔敢想像40頭嘅佢係會幾頹

話說有冇人知銀行經理前景係點
蝦蝦老公30岀頭有5 6萬算叻仔
之後係咪都會每次跳槽加好多人工
再升一級係啲咩
夠唔夠養佢個懶老婆
可能佢屋企冇老人家勸佢: 正正經經搵返份工 腳踏實地做人啦
其實真係唔明
同男朋友一齊租 夾埋揾個數多過佢哋
都係叫有剩 但唔多
到底得盲明一份人工 點養到條蛆米大蟲+角仔
我諗佢以前真係賺好多
洗到無乜先要變賣家當
我舊公司有人同我講 就算拎住六百萬退休金都好 啲錢用一蚊少一蚊無收入會好無安全感

蝦乾肯定無六百萬架喇 唔知佢望住戶口結餘同佢ig folloower一樣有跌無升有咩感受
所以角仔有新玩具好奢侈架啦
角仔可以無玩具 但佢老母一定要有心靈毒雞湯
哈哈,好笑,叫我搵工?
爆seed狗屎講佢一定唔聽,裙腳仔對佢老婆點就唔知,不過蝦乾放唔低之前影個垃圾story就收幾皮嘅日子
兩睇啦 大部分興趣都需要有閒錢先可以做到
整麵包要買裝備 學寫字又要買靚紙靚筆
牙蝦而家無閒錢 除左淘寶下玩具同毒心靈雞湯卡 都無咩可以做

一係就上黎同忠粉交流 派下負皮
蝦乾以前嘅人生目標應該係30歲前搶先班姊妹結婚生仔 喺屋企un un腳收sponsor過埋下半世
就算佢唔係自己因為賣淘寶餐具同埋虐兒搞到自己冇得復出
佢kol呢份工都唔可以比佢做成世啦 可惜佢份人做乜都半桶水 冇真係一個所謂嘅一技之長 又唔會放下身段出去打工
林俊明加油啦
所以依家阿蝦要全家餐餐食carbs,肉大貴阿
之前武漢肺炎冇咁嚴重嗰陣時,都好少見阿蝦帶佳仔出街玩,去得最遠都係同凌辱仙去海港城影相

林俊明返工咁hea, 日日淨係上連登派負皮,好心佢明知自己老婆冇收入又要住zone 1 就俾心機返工或者轉工,呢啲男人真係一啲上進心都冇,佳仔真係自求多福
角仔可能房門都少出 何況zone 1 條橋
輕輕一推
佢個「避腥」都間接證明係佢自己打啲字
定真係有呢個用語我唔識
唔識寫個「辟」字
蝦式中文 1999
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞