[Alicehaha]虐兒成癮成為虐兒界KOL嘅滙豐職員馬丁林之妻名蝦乾-AKA怨婦界林鄭、廁所打卡KOL(100)

1001 回覆
78 Like 11 Dislike
用真名啲路人反而未必認得出
你估個個似我哋咁忠粉咩
如果真係蝦蝦, 希望佢好好咁做啦
寫好D 文, 同最低限度執執錯別字啦

同一篇中
"另外,祝文君於《食神》中飾演記者採訪吃「懶尿牛丸」的顧客都讓人印象深刻"

係"瀨尿牛丸" 唔係"懶尿牛丸".................
我希望佢搵老公林俊明proofread下先交功課
成日交劣質功課會唔會比人彈鐘重作
啱啱喺度諗會唔會係01特登用佢真名出 等我哋班忠粉幫佢增加hit rate
牙蝦你係咪交左功課啦 四分鐘就派負皮比我
未見過老母會將啲玩具排到咁整齊比個仔玩
佢話阿媽的玩法嘛即係唔係角仔玩啦
排整齊先夠療癒
01 一向上網copy 料做新聞, 我蝦果然是忠誠的藍絲
鬼叫佢改姓又咁特別配搭埋要個咁平庸嘅名,
世間罕見。點解唔改名先出
又嚟唔使check ip
就咁用Google search 最早喺01出現呢位記者嘅文,應該係2月9日🤔
食屎啦夏子婷
咩唔敢睇新聞姐!
瞓左兩年呀?哩兩年香港有安寧過咩?
你淨係關心人地對耳環咋
而家咪扮有愛關心個世界啦
想嘔呀!!!
非常認同

公屋貝有條片係返自己原生家庭(即係公屋)執嘢斷捨離
間房亂到不堪 好多雜物同垃圾
就話自己要搬出去啦,留返呢個房畀細妹
個樣好得戚 (因為搬去男朋友大屋三房)
(男友好似全家移民,留返間三房比佢哋)
大裝修 仲要拆埋原有個廁所、兩個廁所變一個
就係為咗達到公屋貝想要嘅日式衛浴
跟住啲網民留言俾佢建議佢唔好拆
(其實講真㗎,私樓改咗間隔之後賣樓會變得唔值錢、同埋有兩個廁所方便好多)
好心提議一下佢啫,公屋貝完全唔接受意見
個態度就同當年搵到錢嘅蝦乾非常似
仲要個仔得歲幾
遲早搞到個仔有強迫症
個仔整亂左佢個排序
會唔會激死蝦乾
咪係囉
細路仔應該俾佢培養下創意
咁快就抹殺哂
有時我都覺香港普遍教淺只能令我地做好勁既skilled worker但真係要創意idea,創新既真係唔多
係咪指唔敢睇自己啲01垃圾文
唔怪得,我就好奇佢個channel點樣賺到錢買樓
你唔俾佢係烏克蘭人呀
off topic公屋貝係邊位
呢個年紀玩啲又細又尖嘅玩具攞嚟咬點算
不過張相咁角仔應該只係坐喺度睇阿媽玩
「祝文君逝世不敵癌魔終年55歲!」
個感嘆號用得好唔恰當
未結婚就搞咁多嘢 一陣間分手就麻煩
啱啱入去睇佢啲片 佢d喉嚨聲聽得好辛苦
Sorly我應該post出去痴線西討論
公屋貝YT成日彈片出嚟
(因為我男友成日睇YT講買樓/裝修片,話呢個公屋貝騎劫咗條仔間屋 拆人廁所) 我先識佢

早兩三年多數係日本旅遊片(好悶 無內容 好詞窮)
呢年就係拍香港旅行片
直到最近就係裝修男朋友嘅三房大屋
分咗4-5條片講裝修過程同新屋開箱
仲開始拍片講品質生活(斷捨離)
「教精」網友 做人要簡單、斷捨離
但其實佢間三房大屋 本身已經係尺數大
妄想用日本嗰套系統收納法放入自己間屋
就等如做咗 點知新屋櫃桶啲嘢都係亂
網友喺下面留言 好禮貌地提點佢 唔覆人
佢只覆 讚佢嘅留言

我係好早就好憎蝦乾
總之公屋貝就同早年蝦乾一樣
懶醒 個人無內涵 買&儲勁多書又無睇
自卑又自大 教精網友 好難頂 臭蝦上身一樣
呢個時候仲做01…..
希望唔係真係佢啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞