[Alicehaha]虐兒成癮成為虐兒界KOL嘅滙豐職員馬丁林之妻名蝦乾-AKA怨婦界林鄭、廁所打卡KOL(100)

1001 回覆
78 Like 11 Dislike
啲麵多到佢所謂既「多料」都遮唔到八成

一睇個湯底色水就知好淡口好多水
極少酸菜同配料
小貼士:加水同大量既麵去到酸菜魚更大份😂👍🏻

魚黎講以蝦乾窮酸level應該係重量級
所以佢要分3日post 提高延續性
(魚肉都係肉,而家咁窮
啲肉分分鍾黎自於佢賣左既前outlet愛牌LC碟
要慳住食食左3日)
但依到要落十片薑
係咪唔記得del
唔係啦
如果盲明有份 就唔會用粉紅色墊
又整發mold 色
佢唔係以為酸菜魚都可以有北歐風呀嘛
蝦乾係咪未諗到角仔餐墊咩色好?
依家得粉紅同粉藍餐墊
所以得爸爸媽媽有份
角仔…唔好意思,你都係等下先喇
餐墊大貴,遲d先預埋你

同一個食譜 蝦乾整嗰啲真係0食慾

ps圖係ciao kitchen 原片cap出尼
我係jer住佢㗎啦 唔會停
佢真係痴咗線
上面好似係有一個絲打話佢嗰碗好似多魚過現成買嗰d, 佢就開心過度又自大地開多個post
但人哋話佢比個食譜整得少好多料佢又唔理

我覺得好普通囉
佢隻碗又唔係特別大 d魚都係喺面嗰層咋嘛
一條魚差唔多啦,唔通有得買半條咩
一條都唔係好貴咋嘛 洗唔洗出3個story 又好似重點講自己唔係用雪藏魚咁啊
-________________________-
食埋啲支那野仲要大大聲岀三個Story 話人知真係藍絲黎
希望大家比機會佢改過
唔好再追擊佢
無follow開蝦乾post但入黎見到個食譜R晒頭
乜酸菜浸一個鐘仲有味咩 15分鐘都好夠啦
我都想講
以前都未聽過乜撚酸菜魚
係近呢幾年先聽過

蝦乾藍絲就肯定架啦
好彩未講酸菜比魚好食
蝦乾整嗰d好明顯又硬又乾
冇比較冇傷害 原片d包好有油光
自創食譜 油、鹽、糖全部減半
一兜魚要post 3日,佢三日得一餐?
RIP 盲明
如果日日正常食魚同肉 好少會記住前幾日食過咩
可能真係煮完一次之後幾日冇得食
睇完嘗試諗返起我前幾日食過啲咩 諗極都諗唔到
衰多手search 左
好似
佢咪發展到連登有100 個post囉
自豪到80 歲
你自己都解答左你自己:無一樣野玩得長久,包括湊仔
笑死 煮餐魚都回味幾日
Sona太太每次整麵包都唔會po足幾日
小學食lunch已經顯示出喺家人心中嘅地位
https://lih.kg/2899435

見到個post又諗起角仔
到底佢會食剩包剩飯(冇肉)飯盒
定會係食學校飯盒(肉盾)嘅孤兒仔
佢真係好鍾意用命令語氣去講嘢
第一個point可以話避免翻來翻去
第二個可以用加入滾燙熱水
之前年糕嘅食譜又話不要加薑汁 唔好味
都係啲勁堀嘅語氣
睇嚟佢平時都係咁樣喺屋企喝婆婆
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞