[Alicehaha]虐兒成癮成為虐兒界KOL嘅滙豐職員馬丁林之妻名蝦乾-AKA怨婦界林鄭、廁所打卡KOL(100)

1001 回覆
78 Like 11 Dislike

如果你想討論屎盤、崠、南瓜珍,可以去返佢地嘅post或者返痴線西傾呀

前情提要

By 一年容易又中秋 絲打

話說近排睇Carousell,見到有個Account影相風格好似佢。我撳入去睇發現有三樣產品都有出現過喺佢嘅相或者YouTube度。冇理由咁巧合三樣嘢都有出現過
咁當然有可能係我認錯人所以遮咗名,如果認錯人講聲唔好意思先。

大家覺得呢
等咗好耐!
由頭個幾個po
追到第100 個po
留個林俊名
強帖留名
熱烈祝賀蝦乾虐兒虐到有第100個post
快啲收皮專心湊仔啦
由第一個po追到而家舉手

Post 99 精華回顧

By 藍定凌蒲銘心 絲打

屌睇唔過眼走去考古
其實夏子婷你賣舊袋老實啲ok ga
但最弊係你真係好撚唔老實
先唔好講Chloe本身就唔係保值牌子
加上而家唔興牛龜咁大個袋 你mark5千5
減到3千6其實都冇人要
第一大問題係你個袋已經擺咗5年

第二係你不但至唔係少用
係幾乎2017-2018期間任何event只要需要裝身你都帶佢出嚟打卡(當時佢去北海道仲揹緊個低仿celine tote)
甚至帶埋佢出trip

仲話少用
咁快100啦
感謝開po & 整理

POST 99 整合

好耐冇見角仔啦

等我地睇吓蝦乾俾咩個仔玩?

我蝦果然企係潮流既尖端!
係近年好hit既water beads啊
咦咪住先?!
唔知道角仔玩唔玩得呢?

原來建議年齡至少兩歲既幼兒
角仔依家先1歲8個月
雖然water beads冇毒
但係幼兒誤食係可以造成腸阻塞 甚至係腦損傷㗎!!

時隔一日蝦乾喺再次po story戴頭盔溫提各位妹豬

可能蝦乾認為角仔爆生長線就可以當兩歲咁養啦

關心完角仔等我地黎關心下蝦乾先

credits to 一年容易又中秋 絲打
絲打近排喺carousell發現咗個ac無論係影相風格、product背景甚至用字都對應到落蝦乾屋企/story/youtube片到
等我地嚟找相同先

顏色match!形容match!地板match!
落到咁重filter仍然見到對鞋咁霉都標註狀況良好
連鞋墊都見到有污跡 各位carousell買家買嘢既時候真係要打醒12分精神

我地再睇下Chloe Nile

同蝦乾既Chloe咁啱同色同款
藍定凌蒲銘心發現蝦乾到依家都仲係好唔老實
先唔好講Chloe本身就唔係保值牌子
呢個袋買咗成五年

期間蝦乾不但唔係少用呢個袋
係幾乎2017-2018期間任何event只要需要裝身都帶佢出嚟打卡
(當時佢去北海道仲揹緊個低仿celine tote)

(同場加映低調淺灰藍RV)
淨係出event po ig都至少7次啦期間仲要穿州過省
咁樣係咪真係所謂既少用啊?
發黑又起毛咁 仲話95%新
咁都仲好意思賣$5500唔面交既
你係咪真係有心賣袋㗎?

我地換個鏡頭望下先
係連product名都充滿蝦味既輕奢防皮紙巾套

背景熟口熟面喎

再接再厲!

係角仔6m個陣報平安既衫啊
不過連heavily used都賣成$50
你叫妹豬忠粉點樣承擔到啊

除左bb衫仔仲點少得bb車呢

門MATCH!

呢個角落頭真係好易認!
credits to 蝦乾詳細既room tour

重頭戲

收到用唔著既禮物大家都試過啦
但係無本生利大家又有冇試過呢?
55磅around HKD582
4set都係HKD2328(未計套裝賣一定平啲)
蝦乾仲要已經開封用過
都賣成$1600
我係你朋友就真係心淡啦

連洗面機都賣既蝦乾有冇考慮過衛生呢?
個刷頭霉到咁買家真係要自求多福啦
希望用完唔會好似蝦乾皮膚咁乾
新既示意圖

當然唔少得失心瘋搶返嚟既夢幻LC廚具

型號又match
不過蝦姐整過咁多次包
85%新係點計出嚟
熱烈恭賀100個post!!!!!!!!我蝦真係好威威啊
利申:飲緊紅酒慶祝
呢位前KOL究竟柒幾多鑊先肯收檔
100留名記念
呢位前KOL究竟柒幾多鑊先肯收檔

蝦乾不如考慮轉方向做柒事KOL
佢一定會成功!
呢單真係柒到無地自容
熱烈恭賀子子終於成功破到百post大關
今日帶埋龍蝦嚟賀蝦乾100Post!!

100 留名
key佢枝花茶得唔得
終於開到100
100 po LLCM
辛苦晒你哋嘅整合喇
等咗個po好耐
Thanks絲打開po
熱烈慶賀蝦第100個post
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞