Mata quest 2玩Steam VR討論(21.5) VR玩到J都斷 抄人post名

800 回覆
12 Like 4 Dislike
有啲world先有
麻雀
日本麻雀
HP Reverb G2 同 HTC VIVE Pro2 同畫質差幾遠, 邊個好啲
想玩sim racing果啲咋
VIVE pro 2
大fov 120 岩玩sim racing

你咩顯示卡?
岩岩睇緊呢條,好似g2 好啲? 我用3080
fov 無得set ? 唔該巴打
https://www.youtube.com/watch?v=n6seDmtwWMQ
fov無得set 只可以用比較薄既face cover貼返個HMD 咁樣做其實效果有限

G2 得98
Pro2 有120

FOV大細好影響玩sim racing
即係潛望鏡效應
姐係G2 = 現實既單MON
PRO 2 = 現實既三MON ?
BTW 3080 應該夠做?
1答唔到你

2.其實VR玩sim racing要求係好高

3080應該岩岩好

如果買pro2 應該推唔到120hz
有足5k已經好好
btw 人眼既fov有2百幾 參考下
唔該哂 買Pro2先
格價網我見8千幾果啲係水貨定咩
Pro2 有無邊度有得試?
咁你個答案真係寫得幾好笑
唔識
唔識
定係上埋8kx?係咪最好
8kx??
Pimax
算喇 冇顯示卡推到咁高 3090都唔得

pimax為出而出
想問下個store credit
我已經刪左個device profile
再用VPN 拎左個$60 credit
之後開番APP連番QUEST 2 ,但見唔到store credit 應該點搞

見唔見? 唔見就搵oculus CS跟一跟
岩岩whatsapp問完個cs拎到了
唔該哂
你用咩vpn?
Amateur Hitman in Virtual Reality
https://www.youtube.com/watch?v=SVNyLsNnC7w

好鍾意呢類VR CLS佬 自言自語可惜Hitman VR係屎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞