Mata quest 2玩Steam VR討論(21.5) VR玩到J都斷 抄人post名

800 回覆
12 Like 4 Dislike
電腦咩顯示卡?
允許傳取資料: 允許/拒絕
線用理條: https://www.firstchampion.hk/products/tc3m-ny180
Quest 2 實驗性設定
Airlink 開左佢
得啦!有線原來要熄
買咗quest 2,部go點處置好
Go 得兩個用途
1.)送去堆填區/ 填海
2.)或者keep起佢等開博物館
原來係咁…果日搞咗好耐搞唔到
想問問買多部機俾屋企人有冇得share game 定要買多次d game
quest 版同電腦版無乜太大分別。
想問用電腦挽beat saber會lag但係gpu使用率只係用咗30-40%有無辦法解決
Spec:5900x 3070ti
VD
Performance overly
睇下咩原因lag
Quest game有
見下年出quest3 其實淨係用黎睇片睇vr av, 係未唔洗等直接買quest2就ok?
同埋想問下除左vr片, 佢可唔可以用黎睇普通既片? 想拎黎訓係到睇動畫,YouTube

可以
電影院睇youtube
thx 巴打
想問下係未去amazon us 買果部headset only usd299就ok, 仲有冇其他配件要買?
https://www.amazon.com/dp/B099VMT8VZ?ref_=ast_sto_dp&th=1&psc=1
睇頭post
用quest 2 睇片但啲聲好一般
建議加咩7.1頭戴式耳機好?
想問下GTX 1080 夠唔夠玩
1080係 VR入門以下 ~ 生存模式既中間
場同家用個體驗完全唔同
場個啲又舊又差
建議你搵人借部quest嚟玩下好過
PCVR > VR場
Book黎玩都唔平 而且時間又少
算數 直接買部oculus quest 2玩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞