Mata quest 2玩Steam VR討論(21.5) VR玩到J都斷 抄人post名

800 回覆
12 Like 4 Dislike
完全開唔到 要換PC
MAC機就 EGPU+RX 6系卡
最好6700XT以上
Thx 唔熟電腦硬件 換埋機又太高成本
就咁玩機入面個d算
次次連steam vr玩一陣就斷wifi 但玩oculus store啲game又冇嘢 係咩問題
用Airlink?
20/4 Oculus Game showcase
Airlink同VD都用咗 一樣會斷
啱啱買機, 想問beat saber 買steam版定oculus版比較好
Oculus
因為延遲最低

其他基本上係steam
有冇人帶玩 唔知玩咩好
入TG群
入左 岩岩你覆左我了
原來Gamel黎
想問商店點解無google earth?
一定要經steam 先用到??
要經Steam 或 Oculus PC
想問吓real fishing vr 應該只係得oculus 版本?
想請教一下大家

好重要! 有部份電腦用家用WiFi連去Router 唔經Lan線 咁做會出事
Router要插Lan線連去電腦
1.而且唔推薦用MESH WiFi

有冇巴打可以解釋多少少?
唔經lan線會出事同埋唔建議用mesh wifi係指咩? 電腦用lan 線插 mesh wifi satellite都唔好?
Mesh unit 唔ok
Mesh satellite ok
總之Quest 2連去「主」Router
屋企用mesh
廳係主房係副
router 入間用lan 線
房pc lan 入房router
係房玩quest2
咁樣setup 係ok?
唔係好明你個情形, 有冇floorplan圖解?
no offence
想問下vr chat你地係塊鏡前面照一晚唔悶架咩
以前RC群就咁吹水都係咁

其實重點唔係「鏡」

係VR Chat既互動性大
唔得既
https://www.amazon.cn/dp/B09MDV2B2J
有冇人有買呢個叉電器好唔好用?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞