Mata quest 2玩Steam VR討論(21.5) VR玩到J都斷 抄人post名

800 回覆
12 Like 4 Dislike
中間以外映像會有啲光反射咁拉出少少出嚟係咪都係正常冇得搞戴con玩的
唔明
我想問下beat saber入歌要買咩版 定係個個版都得
岩岩到機 買左povlov 有冇fps愛好者一齊玩
fps啲人好似全部都onward同人口一
個個版都得
但係steam版最方便
quest版延遲最低,但係入歌唔方便
仲要有時beat saber更新完,會入唔到,要等mod個邊都更新
wifi6推ax56U平玩,等wifi7

買router記得3點
1.)T字頭不了,eg. Tp-link, Totolink
2.)Link字尾不了,eg. D-Link
3.)強國不了,eg. 小米, 華為
如果AC86U夠唔夠做?
用緊quest 2 可唔可以就咁隊隻手指入去讀片?
我都有
應該部機鏡片反射黎
睇落好似白色字/字幕先會比較有依個效果,應該冇得避免唔算好大影響
可以
唔係最低延遲,但係夠做,如果你pc係cat5e以上直連router既話
師兄會唔會pre order 呢隻?

https://youtu.be/7779PRJs2ZY
想問下vr所有game 連線係咪都可以跨平台

VR Chat大合照
Not all
會唔會因為舊game support得唔係咁好?

有兩隻game, 叫var exterminate同silicon rising,我virtual desktop要graphic quality set返去medium 先玩得順,不過好似都係得60fps

用緊Ax86u同3090
兩隻都唔算舊
2021同2020 只可以話VR本質大食
其次隻game可能真係寫得差
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞