Mata quest 2玩Steam VR討論(21.5) VR玩到J都斷 抄人post名

800 回覆
12 Like 4 Dislike
any Easter sale for VR game?
Steam
Steam
Oculus有冇得入歌裝mod
我都覺 同埋人多都聽唔到邊個打邊個
寧願玩下gamemode eg among us
Humble bundle VR Bundle
我想問下除左Alyx同BONEWORKS之外
但仲有冇啲咩GAME推薦?
我部Q2 8號到左 電腦都用緊2080
即刻走去玩之前睇人玩得好過癮既L.A Noire
https://www.youtube.com/watch?v=72VXMjO14oc
我好耐之前已經玩過PC版 但依家有VR 再去玩多次VR版
真係完全兩個世界 好鬼正
隻GAME本身劇情同玩法都好好 加入VR既野變到幾細緻下
特別係架車內部既野 同埋 查案D物件互動 衰就衰在NPC冇乜互動反應
但佢好在可以慢慢黎 就唔會點VR暈
所以想玩返啲類似既game 另外玩車玩飛機個啲都想試多啲
試過玩歐卡2 VR版 都冇乜點暈
但就唔知點解部Q2好似睇遠少少既野就會化晒好矇咁 好幾隻GAME都係咁

Q2我玩左一個禮拜 都仲係未習慣到快節奏/行得快/轉黎轉去既Game
例如個隻Pavlov咁 行得快又瘋狂轉彎 我10分鐘就有少少想嘔
所以Alyx同BONEWORKS個種想遲下慣左先再好好享受
多謝你嘅長文 開箱文VR其實真係好神奇 唔係單純畫面放大咁簡單 果種融入遊戲既體驗得VR先有 值得玩既大作有Resident evil 4 VR

The walking dead S&S ,Asgard Wrath,Lone Echo 1,2

Alyx強烈建議換咗顯示咭卡玩 呢隻神作 爆機體驗只有一次

矇係顯示卡唔夠力 VD 畫面 set ultra
好大食 3080行72hz 先壓得實
可能考慮玩onward 節奏比較慢 hardcore 啲
唔係pavlov果種衝衝殺殺
我哋有TG群連登VR群

https://t.me/lihkgvr
THX 等睇下呢幾日會唔會有特價先
顯示卡就之後4080再睇下 依家2080都基本上順玩 但就係近既清 中距離到就開始化晒
TG琴日入左
認真玩咗二次就頂唔緊
啲人個個都照鏡鳩up幾句嘢,話打機又唔係,話社交識朋友又唔係
同埋都好少香港人,英文水平一般真係搞唔掂
都唔知自己做mud
同我哋玩
玩街場鬼佬場 極速棄game

好評撚
同共同語言嘅人玩 洗鬼英文水平咩
睇吓你識唔識搵嘅姐
建議BONEWORKS等遲少少玩耐啲適應先買,隻game我記得好似要上上落落嗰啲,可能係我廢到而家我VR game一去到依啲位會好頭暈
我諗好多人想知Quest 2連電腦係咩畫面
呢度岩岩影低 直接用手機影 左手拎住Quest 2 右手揸住手機 好難對焦

Skyrim VR 加3080
https://streamable.com/ohwaoe
過保壞咗係咪無得救?
美森?
照搵美森CS
有無人個skybox揾唔到邊pc
quest2 pc都更新左
以前明明用得好爽
有試過玩個啲要爬既game 望上去一爬即暈
真係仲未慣
但玩war thunder VR版戰機個種爬升轉彎又冇乜野
唔識 無用開
我地有TG群 我寫低左 有片
https://streamable.com/bcayrg
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞