Mata quest 2玩Steam VR討論(21.5) VR玩到J都斷 抄人post名

800 回覆
12 Like 4 Dislike
未買搭單問
售後黎講係咪美森買好過香港鋪頭?
美森CS 易退機

鋪頭買 有事當面嘈尻佢
對我黎講最卻步係過保養壞咗無得整
驚咩
Steam vr有冇d站立射擊/斬喪屍game推介?

最好唔駛自己郁因叁為會頭暈,玩瞬移又冇feel
要等人推介
propagation 站立
pistol whip 自動向前
其實一啲第一人稱嘅steam game可唔可以用quest 2玩?
例如以下呢隻
https://store.steampowered.com/app/1843090/The_Closing_Shift/?l=tchinese
只可以當mon平面玩

唔係支援VR模式
姐係無辦法用個頭去代替mouse轉視角?
佢無支援VR模式 大佬
因為諗落好似好簡單就做到嘅技術sor
VR係唔簡單 就算官方之後支援返VR模式

多數有效能同暈既問題 劇情鏡頭處理又尷尬 唔湯唔水

關卡設計要重製 因為比起第一身視點 VR視角可以睇到好多嘢 要處理一啲穿崩位

所以「VR支援」同「僅有VR」

遊戲體驗差好遠 後者因為係VR而製 有考慮到啱啱我提及嘅問題
VR支援好多都好伏 例如無mod過既Skyrim VR同
Payday
Oculus store 2隻

robo recall 必玩!
Drop dead (vr版 house of the dead)!

Steam

之前有隻silicon rising,好正,不過唔知點解落咗架

VAR: Exterminate,又係射喪屍game,每一版會有10波喪屍打,儲錢upgrade啲嘢

Shooty Fruity我覺得又係一定要玩,射生果

我建議YouTube睇咗啲片先睇吓啱唔啱可能我覺得OK唔代表你鍾意
另外上邊反省巴提及propagation,呢隻真係一定要玩!雖然免費,但係佢質素我覺得係超班,代入感好大
想請問 入到啲steam game唔知點解個視角都太高 可以點搞
Oculus 一開機守護神設定 有指示
依家有冇咩steam特價game必買?
好 唔該晒
VR暫時無
Quest 2 Hand Tracking 2.0 Handles Fast Movements, Occlusion, And Touching
https://www.youtube.com/watch?v=K-l-RXxYnzs

勁左好多
台仔啲30蚊美金推薦link其實我地用唔用到?
可以收到
唔可以INVITE畀人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞