Mata quest 2玩Steam VR討論(21.5) VR玩到J都斷 抄人post名

800 回覆
12 Like 4 Dislike

我係咁
依家入手Oculus 2 好定等多陣入3 好
可以用CLOUD玩VR!!! 唔洗砌電腦! 有FD試左 效果OK 個SER係香港!!
https://uploadvr.com/plutosphere-quest-cloud-streaming/
Q2
Q3係2023年
佢會畀大約3070既效能你玩STEAM VR
FUNNY VR COMPILATION • MERPTV VOLUME IV
https://youtu.be/TCGvPectpxQ?t=653

VR痴線佬笑死
咁姐係依家入2 都唔會話太遲?
據說今年中出Q2 pro
價格定位係貴機

Q3先係平價機
想睇日本vr av 一套套買成日中伏
有冇咩網係訂左任睇/唔洗比錢任睇
我本身同你情況類似 但我係airlink唔到
我懷疑你連oculus都未入到
software顯示連接到係假,要啟用到,響quest2出白色介面先係真正連到

如果係呢個情況,我上網睇 係因為notebook detect唔到獨題顯
唔sure你個情況係咪同我一樣
我跟呢條片做法
https://youtu.be/x6x-RQ7ZBsQ
強制所有呢堆exe行獨顯
然後,於左下win logo右click>裝置管理員
顯示卡>揀返cpu內置graphic, 停用佢
再駁type C 去電視/mon, 行獨顯直連(自行google)
再launch airlink就okay左
咁樣連一次之後,打後就唔駛再咁搞,主要係第一次俾quest2認到部電腦可以run vr
戴返頭盔先 個個case唔同 我自己都只係新機上手研究左幾日 最後呢個方法settle左
希望幫到你
sexlikereal
得歐美麻麻 但無碼vr真係不得了
SLR上面好似都有D日本廠有放片上去
無碼我都係睇MELODY MARKS同EVA ELFIE多
其他西洋女優好似唔係好多岩亞洲人口味
我都最鐘意係呢兩個
between,又打錯字? 唔係meta咩?mata?????
好想入手
但屋企得部1050 既msi laptop
想買眼鏡玩住先,之後再儲錢換機

想知vr game 食唔食CPU?
最近出新12代intel 見到舊款laptop 好似幾抵
唔太食
超級食GPU

laptop只少3080係叫好體驗

因為laptop 3080等於desktop 3060ti
要3080

咁都係買咗副眼鏡玩住裡面啲game先
響quest2出白色介面先係真正連到

我係要自己係quest 2開airline先出到

我諗緊關唔關type c線事
響quest2出白色介面先係真正連到

我諗緊關唔關type c線事

唔明??

你入完airlink再入steam vr入到? 係入到steam vr?

你係想唔經airlink 直接入steam vr??

唔關type c事 你入到airlink 證明條線無問題
[小白VR遊戲台] 直播Onward + 轉Game
11:30開始
https://www.twitch.tv/siubak
感謝巴打...OK 了
想問吓如果quest除左用嚟打機之外,可唔可以用嚟睇戲?

或者有冇邊款vr 有hdmi 、usb 之類嘅input?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞