Mata quest 2玩Steam VR討論(21.5) VR玩到J都斷 抄人post名

800 回覆
12 Like 4 Dislike
INSANE JOHN WICK VR EXPERIENCE
https://www.youtube.com/watch?v=Vn0wg71doR0

好撚正Half Life Alyx mod 變左另一隻Game咁
想問下電腦得1070會唔會令到VRchat係quest2入面啲物件起鋸齒?
絕對會

完全唔夠力

其實vr chat好大食 3090都壓唔住3.5k加72fps
部垃圾機搞到我仲以為quest 2極限係去到呢度
睇嚟都係要砌過部
quest 2極限 係3.5K畫面加120fps

就算唔係VR CHAT

3090都HOLD唔到3.5K畫面加120fps

quest 2極限遠超你所想 4系卡應該可以用盡quest 2性能
4080以上
3.5K畫面加120fps 是個JOE

係好撚難推到
T客邦 Techbang: Oculus 創始人:祖克伯耍了我們,但臉書已經變成了 Oculus.
https://www.techbang.com/posts/94892-oculus-facebook-meta

好睇
本身部機廢, 玩 Alyx 淨係可以較最低
想砌過部機, display card 繼續用而家張 2060 super
其他野全部要買過
仲諗緊 CPU 要 i5 12400F 定 i7 12700F
見粒 i5 已經好勁, 好似無必要比貴一倍上 i7
有冇建議呢?
i5 12400夠哂力
畀哂成條list先 望望
THX
你應該要趁住呢個機會用砌機價買TUF 3080
7999蚊

唔好後手搵 單買卡 你會好痛苦
1 x Intel Core i5-12400F BOX 行貨
價錢:$1,479

1 x MSI PRO B660M-E DDR4 Micro-ATX
價錢:$899

1 x Crucial Ballistix 32GB (2 X 16GB) DDR4 3200MHz C16 - Black (現貨)
價錢:$1,299

1 x Antec High Current Gamer Gold Series HCG 650W 80 Plus Gold Fully-Modular
價錢:$699

1 x $80 砌機服務,首30天免費上門收機檢查,五年免費自攜保養。
價錢:$80

總計: $4,456
https://www.faroll.com/customize#MjA3NywzNTYzLDQ5NjEsNDk3OQ

大概咁樣,MSI 底板 d model 尾數唔識分
本身舊機隻牛 520w,機箱諗住可以重用,不過好多塵
咁貴唔捨得
3060ti
唔係超野 底板無咩所謂
想玩
邊到有呢個mod
岩岩入坑準唔買鏡片
但係我幾年前做過白內障手術一隻眼有少量近視少量散光同ok高既遠視(手術後遺症)
如果vr睇咁近既野 係味一邊鏡片配老花鏡算
HLA 工作坊
有冇 CHing有性價比高既Wi-Fi推介
想問下睇片/打機有少少矇係咪正常?
我有帶眼鏡
係 你冇lens? 第一頁有講
紅米ax3000 wifi6的,

淘寶二百幾,香港好撚貴

利申:用緊
Linksys wifi6
順到電腦都唔洗駁LAN 線
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞