Mata quest 2玩Steam VR討論(21.5) VR玩到J都斷 抄人post名

800 回覆
12 Like 4 Dislike
可以

有 果啲叫有線VR/原生VR
HP G2 算比較平
Q2可以用USB 不過畫質唔夠 原生HDMI好
特別係打機方面
新手一問,啱啱入手咗q2, Air Link / VD搵到部電腦但就係駁唔到,想問下關唔關netvigator個modem事有駁router
咩顯示卡?
2080S
你成個屋企點駁法?
你屋企得一個ip 得一條上網線?
有啲人係申請兩條線既

Q2同電腦係同一個IP下 同一個router
光纖入屋再分電話同佢條光纖上網線?(SC)去modem →router
咁hp g2都可以玩steam嘅 vr game嗎?
基本上市面上流通 主要既都玩到
有HP G2有分新舊版

如果要買就買新版 手掣嘅tracking會好啲
如果你打機都比較多嘅話 其實都係建議買番無線VR 有條線係度 個遊戲體驗好差
如果你從未接觸過你可能唔明 有條線係度有咩問題
只怕你買完後悔 因為G2要5400蚊
Q2只需2300
多謝巴打解答
但g2個價貴q2成倍
另外想知q2同埋q all in one room gaming system有咩分別
q all in one room gaming system

?唔明
Q all in one gaming system先岩
呢個係第一代....
舊仲貴過新
D game有冇中文化?
抑或全英文?
想問吓你frd connecting等左幾耐
我等左成粒幾鐘都係connecting但又keep住扣我token
官網話通常15min
係quest開Plutosphere又keep住load 圓圈
一係就crash
佢好彩 一陣就得
而家early Access

算數喇 都係砌機吧
少部份中
想哩一兩日去買q2玩

但我屋企得部文書用嘅notebook,係咪玩唔到steam嘅game?
如果唔玩steam,仲值唔值得買?

另外仲想知q2可唔可以用嚟睇戲用?
睇Netflix或者Disney plus得唔得?
第一頁有哂答案 我唔重覆
Quest 2 Game都值得一玩
多謝巴打解說
正,今晚試下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞