Mata quest 2玩Steam VR討論(21.5) VR玩到J都斷 抄人post名

800 回覆
12 Like 4 Dislike
買VD
屌想用有線連接又連唔到,屌佢老母煩撚到

明明條線都入到片,都唔知咩問題
你熄左air link先
關左
官網usb 網79usd 咁貴 你哋有冇話用邊款
普通usb 3.0

唔係咩特別線
有無邊隻sport game好玩
Vr chat好多world都好正 (zelda botw)
有冇巴打可以分享下啲world
好多avatar又得 個world好靚好多野玩又得
zelda botw 去過 係好正
入TG群 跟我地行 太多WORLD了

用quest 2 , 咁樣係咪連唔到電腦有線同無線都唔得
不如你講下你用咩顯示卡?
Notebook
咁你心裡有答案點解玩唔到
唔好意未用過Amazon
如果用Amazon買睇post頭係咪免運費送到屋企門口?
係 佢其實係順風寄畀你 唔知偏遠地區有冇另外收費
感謝準備入坑啦咁
平時打機絕對唔會有motion sickness,啱啱加入VR試玩咗下pavlov,行路嗰陣好鬼暈係咪只能慢慢玩得多適應?定點嗰啲就冇問題
pc Pavlov定quest pavlov?
喺sidequest 撳,佢彈去oculus 撳purchase,但最後要喺quest 撳download,係咪算係quest都想問下整咗sidequest 但入面揀咗嘅全部最後都要喺quest 撳download 係咪正常?搵唔到官網寫install into headset 依個掣thx
quest game係易暈 因為畫面差

用PC玩會好好多
正常
如果同一隻game 我喺pc oculus down 然後經airlink 玩係咪都算係PC?

同埋sidequest 我以為畫面會靚啲先用整完原來算係quest games?
side quest 即係apk檔 即係quest game
即係一體機game 唔洗PC推畫面 畫面點會靚?

經airlink玩 當然係PC 係用顯示卡去推畫面

我諗其實唔難明
PC 顯示卡推game 即係 PCgame咁
Quest本體遊戲 即係 Quest Game
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞