Mata quest 2玩Steam VR討論(21.5) VR玩到J都斷 抄人post名

800 回覆
12 Like 4 Dislike
全港都係水貨
有部陳年quest1 近排想拎返黎玩
叉左一晚電 想開機 但press power button 冇反應

Long press 都冇反應, long press power + volume down 都係冇反應

但佢叉電果下 又會show一show logo 再show 電池100%

就係開唔到機

有冇ching 識搞
我今日買左部oculus quest 2, 但一連左wifi就話要更新,但更新一直都係0%冇郁過,有冇解決方法?
音量鍵減 + POWER制
RESET部機
用電話share data俾部quest2去update,之後再有更新就用屋企wifi連就ok
呢招掂呀,謝謝
解決左了,thx
Green hell VR! Steam版
https://youtu.be/qt8S7AZn-Hs
各位ching ,個proximity sensor有冇辦法熄左佢?因工作關係要借部機比人用,當戴一次性黑色眼罩個陣用部機就黑屏,唔戴就可以正常用,有冇辦法戴住眼罩都可以用到?謝謝
搵野貼左佢
設定有得長開 唔sure有無收返個功能
普通黑色膠紙得唔得?會唔會對部機有咩損傷?
唔會…cover左 唔透光就得喇
謝謝ching
個手制同switch 一樣用兩用就飄移
網上啲方法唔work
要拆咗佢 清潔個冬菇
好耐無掂
睇完Top Gun 就身痕係steam買左隻project wingman 嚟玩
想問呢家係咪都係用VD去開steam game
因為我用VD開game 就只係開左個視窗嚟玩咁
完全無VR到
Project wingman設定望下?
多謝你講一講
岩岩買咗玩到停唔到手
係咪用VD開 同用咩controller
我用airlink開steamVR再開game
隻game唔可以用quest2手掣
我用keyboard mouse
所以唔係幾好操作
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞