Mata quest 2玩Steam VR討論(21.5) VR玩到J都斷 抄人post名

800 回覆
12 Like 4 Dislike
fb入面話唔只800
不過佢話再下年會出其他2部,可能會平好多,輕好多同勁好多,開始半成熟做到mixed reality, aim at 正常用家
Meta Research: Prototype Photoreal Avatars 2.0
https://www.youtube.com/watch?v=w52CziLgnAc

CLS....真係太CLS
好勁
叉電叉咗兩個鐘都係叉唔滿得三十幾% 咁係咪有問題
Usb插蘇頭唔夠2A
要熄機差電 你有關機嗎?
9月出新機
https://is.gd/dEi7aY
Meta 預計於今年 9 月推出虛擬實境眼鏡 Project Cambria,以「放在臉前面的手提電腦 / Chromebook」作概念,規格則與 Chromebook 相似。Project Cambria更可模擬用家的面部表情,以減少因佩戴而導致的溝通障礙。

The Information 最新消息指,能為用戶提供便利工作體驗的 Project Cambria 將以「放在臉前面的手提電腦 /Chromebook」為概念,並支援 Android 的 Meta VR 作業系統。Project Cambria 的規格或與 Chromebook 相似,能基於網頁使用有關的工具、服務、及 Quest,但預計並不支援企業常用的原生桌面應用程式。

此外,Project Cambria 的解像度亦令人驚喜,出色的文字顯示效果有助用家順利完成工作。另亦配備「全色彩透視」( full-color passthrough)功能,令用家佩戴 Project Cambria 觀看四周時,可達至 MR(混合實境)效果。配合全新感應器時,Project Cambria 更能模擬用家的面部表情,及保持與外界的眼神接觸,可減少因佩戴而導致的溝通障礙。

預計售價約 799 美元的 Project Cambria 有機會於 9 月推出,價格較市場上的 Quest 2 貴,因此或會配備較 Quest 2 更優質的虛擬實境體驗。與 Quest 2 相比,雖然 Project Cambria 的內部電池較大,但經位置調整後能為用家提供更舒適、平衡的配戴體驗。

Oculus quest 3出年2023年先出
唔記得左個圖形解鎖係唔係只能夠還原部QUEST2?
佢叫我用app 禁取消 但根本係個手機app到要你畫一次先得
上網睇其他人都係咁
想問要買game share比朋友係咪一定要係oculus 入面買先得同埋可以share俾幾多人?
唔一定
好似係4人
灣電嘅128GB做緊2100,灣電啲貨信唔信得過?
有TECH DEMO望一望
https://www.oculus.com/experiences/quest/4750714098359250

BTW 佢唔係GAME黎
唔識 唔評論
但係咪話全港都係水貨?
由頭到尾都冇行貨 亦都冇代理
官方亦都冇授權任何一間有做維修

我email 問過
買咗條typec to usb-a 3.1插電腦,Oculus Software detect 唔到嘅?
你望下部quest 2 有咩畫面
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞