Samsung Galaxy 集中討論區(160) 即將發佈 S22 白卡已死

1001 回覆
10 Like 4 Dislike
任何chromium 瀏覽器都得
字典我覺得麻麻地,因為翻譯得一隻字,無google/懸浮翻譯咁彈性可以揀一堆字
試過換原廠/幾舊水,又係好易花同爆,而家都係用cheap 野算…
指紋真心好屎,發覺要耐唔時就update 下個指紋就會準啲…
點睇都似係個Focus有問題,我覺得應該要去維修中心
入廠整,粒大cam最近對焦距離無短到咁誇張。當年都因為呢個影近野問題無入N20U。
睇人仔細睇我分到

2k同1080p慳電就參考一下

但Ultra 5000電
最終續航可能差唔多甚至plus略好
諗住出咗s22就買s20

慳電865,mon 2k,

大家有冇咩意見
去維修中心, 壞左AF
865係唔會咁熱
但係s20 個原生2k mon 都好食電
想問下部note20u想去三星換mon貼係咪都係預約好?
定換貼其實walkin都得?
舊機最好預約
Walk in 未必有貨
thx巴打 咁預約下星期日先去
我發覺我部s10宜家kill app kill得好狼死有冇人有同樣感覺?係Samsung memory management as a whole 定我部機自己嘅問題?
8GB ram 係咁
唔關事,啲app普遍越黎越大食,8gb ram開始唔夠用係事實
S21&22:
總會有人埋單 而三叔就會因為有人埋單而食髓知味,你見s21fe海外都夠膽有6gb ram版本就知,肯定tab s8系列繼續會有6gb ram版本。
當初買左galaxybook pro 360嘅手足,有無咩長期食評 就出第二代,唔知今次塊mon會唔會有進步
s10+想轉a52s
明明就係平板先要用多啲ram
不了,全面downgrade
係得個120hz吸引
啲電已經用唔到4個鐘
s22u/s22+又太貴
我無呢個問題
換電好過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞