Samsung Galaxy 集中討論區(160) 即將發佈 S22 白卡已死

1001 回覆
10 Like 4 Dislike
所以我今次應該會去嗰間專門店訂
希望快啲有開訂消息
我覺得會開 $11,698
不過有人話印尼賣 S22 Ultra 係平過 S21 Ultra??
官網同門市有咩分別?
唔該 我想請問吓有冇方法將啲quick buttons變返3行 ?

岩岩升咗上one ui 4 變咗2行 好唔慣
升左上oneui 4.0之後,點樣可以徹底清除剪貼薄,試過在三星keyboard 清左之後,再按多次長按貼上,仍然會顯示之前複製的內容,

但oneui3.1 時長按之後,直接按剪貼簿,再選擇清除全部就徹底清哂

有乜方法可以在oneui 4.0 徹底清除剪貼簿?
啲oem全部自己加翻啦,得三叔唔知驚乜
揀快速面板配置,熄sim卡資訊
加價 同價 減價 都傳齊了
減價係咪8gb ram 版ultra

三星宣布延長旗下中高端产產品線的更新支持周期,以下產品將得到 4 個 Android 大版本更新及 5 年安全支持周期:
Galaxy S22 系列
Galaxy S21 系列
Galaxy Z Flip 3
Galaxy Z Fold 3
Galaxy Tab S8 系列

消息來源:JoshuaSwingle

tldr:888以及打後三叔產品會由3+1變4+1更新。
根據之前855變3+1嘅經驗,我諗應該稍後高通同google都會官宣跟機
個m字額
S22 實機照無碼流出

S22U條低邊粗左少少
隻綠唔錯
可惜我真係唔鐘意綠色
再窄貼唔到mon貼了... 實頂殼

無合理價錢而又用到指紋嘅玻璃貼真係硬傷。
我應該買袋底就算
又唔係多嘢擺
1tb 太大我依家部iphone 256GB 用得一半storage
袋底?
買機唔買黑色是常識吧
幾靚仔 最緊要係平面
多數ultra 嘅袋底係256gb?
但個底又變番令面
明明舊年先sell啞面唔show指紋
S10跟埋就好
S20都冇份 仲S10
S10已經比多咗年 本身得兩年
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞