Samsung Galaxy 集中討論區(160) 即將發佈 S22 白卡已死

1001 回覆
10 Like 4 Dislike
S22個design team係前sony班底過擋架嘛
靚係好正常
靚真係唔講唔上 一係就完全抄足SONY ,但又唔係 奇9怪怪咁
唔怪得咁sony
我都覺得 S22 靚啲
唯一觀望係粒 8G1 壓唔壓得住
功率仲高過888
三叔依家做緊買fold3送spen + trade in即減$1200
呢個真心吸引到我
等fold 4或者s22啦
數記客戶價做緊256gb 11xxx
如果唔係對多工有需求, 唔係好建議FOLD, 厚+重+電唔大
要外型S22U更好, 我前幾日$11000放走了FOLD3 512GB, 等S22U
FOLD唔係太保值
你未買架咩

成日都諗等唔等埋s22先決定
同埋覺得自己只係手痕
都2月唔差在等埋
但好似高頻能耗比好過888?
應該話三叔野唔太保值
S21U算好保值, 當然冇得同IPHONE比
不過我FOLD3計埋回贈9月買果陣都係14K左右, 算OK啦
SONY更加唔保值, 賣果陣垃圾價, XPERIA 1用2年回收得$1500
用出廠標價嚟比就係

我用零售價,無論N10系列或者N20系列,都係一年半跌2500至3000。用N20系列比水果11系列,又係一樣跌咁多。

手頭拎住部11pro都唔明保值咗响邊。
因為IPHONE多人用, 大陸又可以保修
佢地an機政策好似要強制安裝國家反詐騙app
唔洗 除咗小米暫時未有預載反詐,地方單位有時會凶你裝,鬥兇就得
不過我諗遲早就全部強制裝,好似俄佬咁無論ios/an都要預載國家app
咁你過咗邊間
ching知唔知s21u做trade仲有幾多
Galaxy S21 ultra 16+512g - $6500
Galaxy S21 ultra 12+256g - $5500
Galaxy S21 plus 8+256g - $4400
Galaxy S21 plus 8+128g - $ 3600
Galaxy S21 8+256g - $3100
Galaxy S21 8+128g - $2500
21u已經得返一半咁制
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞