Samsung Galaxy 集中討論區(160) 即將發佈 S22 白卡已死

1001 回覆
10 Like 4 Dislike
唔關事
電影上網廿幾年前已經有
不過當時唔普及
一來經csd/gprs嘅上網plan又貴又少容量
二來當時用手機上網多數用嚟睇新聞以及玩java game,就算係聽歌,一係用電腦下載或轉檔,再儲存落記憶卡或者將手機駁電腦過歌。
ifan: 因為Apple未出所以無用
唔關事
電話上網廿幾年前已經有
不過當時唔普及
一來經csd/gprs嘅上網plan又貴又少容量
二來當時用手機上網多數用嚟睇新聞以及玩java game,就算係聽歌,一係用電腦下載或轉檔,再儲存落記憶卡或者將手機駁電腦過歌。
國絲~我Z FOLD 3已賣, 等S22U~
小弟用21等22
希望WILSON有TRADE IN即減優惠, 仲有部XPERIA Z ULTRA可以TRADE
巴打有冇買SAMSUNG CARE+, 其實$998值唔值, 還是每年換機算~
我覺得你每年換機trade in嘅話仲抵
除非你諗住用一兩年
我見S21U好似好保值, 加上自己始終喜歡NOTE20U外型, 加上又有旗艦鏡頭, FOLD用過完夢就可以了

不過S22U只會買12+256GB就夠

9成會去衛訊出, 衛訊買日後TRADE會收高D, 又多數有TRADE IN即減
同埋三叔啲售後服務真係一般
唔值買貴$1k為care+
售後服務我覺得OK喎, 上星期執屋, 唔小心隻錶壓到個FOLD3內MON液晶, 冇表面傷痕, 去到CWB放低1日就換左個新內MON, 新電池, 新邊框, 完全免費, FOLD又可以排快隊
好似$200-300
我覺得摺機同當年曲面mon發展一樣, An 啲旗艦一定會向呢個方向走, 最貴嗰部多數係摺機黎。

但亦都會同曲面mon 咁口碑好壞參半,咩瀑布屏呀之類,到咗咁多年鍾意既人唔會特別多, 係硬食既姐, 久而久之又出返啲平面 mon 機。

反而之前睇有個咩伸縮mon, 有冇機普及呢
S22U同s21U比,影相拍片係咪真係差咗?
咁抵!
未出真機,唔知係咪真係差左 但可以confirm嘅係鏡頭差左
主鏡同CMOS,仲加咗Super Clear Lens,所以質素理論上會好咗。

兩枝telephoto CMOS細咗,理論上吸光少咗成像會差啲,不過差異少,可能演算法cover到。
屌以為合併埋note會出一個勁spec
宜家又cut料又貴咗
擔心嘅長焦嘛
之前首個爆料相機規格個個聲稱睇咗相

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞