Samsung Galaxy 集中討論區(160) 即將發佈 S22 白卡已死

1001 回覆
10 Like 4 Dislike
你講呢堆優勢其他an都有 唔一定要買三叔
的確三叔而家係擠緊牙膏,最明顯就係個超廣角同防抖,今年比vivo x70 pro+打到仆街 主鏡都比人55開,抗眩光又唔上新塗層,camera 2 api又唔比全鏡頭level 3,錄影HDR效果麻麻又唔上獨立晶片輔助運算
s21比s20退步,s22又比s21退步
連續3代都cut
講到8 Gen 1 係三星製造+設計咁
8 Gen 1 得三星係防水 IP68
150 要打電話訂

唔洗洗機
s21 ultra>s22 ultra>s20 ultra
soc還一回事(雖然e2200 cpu目前跑分廢過8g1),鏡頭upgrade同散熱係三叔自己可以控制啦話
有冇人 note 20 ultra 更新完 android 12 之後黑屏?
其他牌子咪又係加價/係其他地方減低成本
老豆部電話壞壞地諗住買過部比佢
佢對電話嘅要求係用到WhatsApp Facebook 影到相就得
買A32定A22好 定係有冇其他推介
Budget 大約3000 到
老豆部電話壞壞地諗住買過部比佢
佢對電話嘅要求係用到WhatsApp Facebook 影到相就得
買A32定A22好 定係有冇其他推介
Budget 大約3000 到
A52
呢啲錢唔慳得,部機慢嘅話又係煩著你
有$3000嘅話A52都買到
但你三星係標榜影相靚
冇理由downgrade
三叔cut ram係抵屌架啦,唔好理我用唔用得晒,cut料又唔減價就係撚客。只不過唔用大陸機,對spen有需求嘅根本無得揀。
認同三星應該加番個高ram版本比人選擇
以往過咗預訂期之後係咪真係會cut優惠?
會cut一陣
之後會加加減減咁出現番
想問吓s21u用家發熱問題嚴唔嚴重 成日行山影風景相 驚會過熱 同埋電量用咗一年點?

唔多覺 摺黎無咩用處
你能夠將部ipad mini放入褲袋?
當年都有人話電話上網無用
ifan: 因為Apple未出所以無用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞