Samsung Galaxy 集中討論區(160) 即將發佈 S22 白卡已死

1001 回覆
10 Like 4 Dislike
其實好多有錢人都好慳
唔用到壞都唔捨得換
https://youtu.be/Gw6taLNMIXI
睇完佢咁講 我係咪可以放心8gen1
我又唔打機
Note10plus 256gb用咗兩年果陣放咗3600,呢一刻出去都收二千中。當年入手都唔洗7k。
點差過?

即使我用降頻版A15 (mini6) 單純併性能,無論穩定性、peak performance、frame drop頻率都明顯好過an旗艦。

反而係日常生活普通texting/ youtube等基本無乜分別,某啲情況an仲會快過水果添,但明顯個問題唔响cpu度(都用唔晒)。
sot係?
Screen on time

3個幾鐘係唔正常,正路7至8個鐘走唔甩。
screen on time
唔該曬
自膠睇錯野
點會 雖然唔係最熱,但性能明顯差一截
所以我打機都係用返部s20+算 輕啲又冇咁熱
Note系列真係比較保值~
出去放邊度高啲,俾番衞訊、誠哥嗰啲高啲,定係carousell?
部機靚仔咪carousell高啲 用到殘曬就大鋪放算
fb搵到啲二手價準唔準?諗住用嚟做reference再喺carousell放
自己放嘅話,搵下啲csl回收價加幾百,再參考下carosell/肥花啲人放咩價就心裡有數。

有時又會有三叔優惠trade in舊三叔回多幾舊水。
你電話 set翻中文就 ok
吓,我用左13 pro max咁耐未試過卡喎,根本係大陸嗰啲微博垃圾Apps有問題,我用香港嗰啲大路嘅Apps都未試過有問題,淨係核電都贏咗九條街
影相?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞