Samsung Galaxy 集中討論區(160) 即將發佈 S22 白卡已死

1001 回覆
10 Like 4 Dislike
呢個係街邊回收佬價, 唔係衛訊回收價~
但你買嗰陣時多數都唔洗俾原價(trade in優惠/贈品)
希望S22U有TRADEIN即減, 我仲有部Z ULTRA可以TRADE
現在用緊XZP
有無巴打知點解
Whatsapp影相 自拍影頭
影完出黎 佢會自動幫我用廣角影
用落好怪雞

S21ultra
12+256 衛訊你估仲有無7k
依個真 個陣仲有個耳機
13 pro 128gb 得返$6900
咁13pro 128原價都係$8500啫
小弟近排想轉機
想問S21fe值唔值得入手
見到上面有師兄討論a53 定係還是等a53會比較好
細核同大核都食電左
得gpu能耗比高左
wilson 價高d?
答唔到,冇去問
我比較關心可以做到4k60 @all Lens
上代S21U先可以做到1080p60 across all lens
之前吹個d咩sensor shift IBIS我當9up算
我S10應該唔trade了,都唔trade到幾多
HI 有無人知咩事
見到s22u 閹相機硬件 諗諗吓就入咗s21u 部機真係好靚 相機zoom好大進步 暫時用落都好滿意

唯一係舊電勁倒水 sot 得3.5h
我用咗一年舊嗰部s20+都有4h sot

我都知新機係要啲時間最佳化續航 但真係倒水到懷疑人生 用大半日就冇電
我都係 個人去咗左邊
應該係預覽畫面有bug zoom in 咗
要report 畀WhatsApp fix
幾錢入手?
台機?
Btw
我要等22出先至換返三星做主力幾
因為部21太倒水
帶出街半日一定要叉一次電

唔係要吹奏iphone
但係我覺得一部手機嘅續航力係考慮購買嘅重要因素
有傳S22U電池夠用一日,係嘅話就正

除咗iPhone之外,暫時冇一部Android係可以唔使帶尿袋出街。呢方面我覺得三星要努力

P.s 升咗An 12 有改善,但未做到一日一叉
smt
續航原來咁差
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞