Samsung Galaxy 集中討論區(160) 即將發佈 S22 白卡已死

1001 回覆
10 Like 4 Dislike
咁大鑊
不過都喺輕度使用,睇睇Netflix, LIHKG.
主要都喺想熟悉下AN機嘅系統
買 an tab 唔買最高配置 我覺得冇咩用
輕度用又差唔得遠嘅,但an tab只推Tab s7或以上。中階an tab埋用埋啲清倉U又得FHD,有啲仲夠擔死出720P電子垃圾。

IpadOS都一堆問題,最平果部喇叭極度垃圾,mon又唔係全貼合。要用都起碼mini 6/air以上。
巴打好慘諗住step out of your comfort zone 點知一盤盤冷水淋落去
佢唔係用嚟做生產力應該都 OK 嘅
又唔怕嘅,個個講伏都想知佢點伏法,想轉AN System 好耐。之後應該會出埋部手機,不過手機真心要睇定啲,始終日日帶出街。
用呢部做試點又真係…..

其實tab s6 lite都可以
不過太舊又冇減價
好買唔買買 A8
淨係睇規格都過唔到自己啦
講真平板一上手個MON 既色水咁差, 真係好影響既印象.
基本上我覺得低過 $3,000 嘅 tablet 都係買唔落手
除非係畀旗艦 U S870 嗰啲
小米平板5都係得S860
平過3000想有S870有啲難
好睇過Ultra
所以咪話除非
用 S860 都好過買 Tab A8 啦
後期s5e 部野幾靚
tab s7 fe都唔推?
但係小米平板5超難買到, 成日冇貨
7fe得FHD 60hz mon,用Snapdragon750,都要過3k... 完全唔值

小米平版5表面係抵,120hz 2k mon / Snapdragon 860 (即855升頻)/ 4喇叭 / 2599真係無得輸。塊mon應該係同S7果塊一樣。

但問題係
- 係小米
- netflix隨機睇唔到FHD,要刪app - restart - 再重裝netflix app 可以暫時解決。全球問題,等咗成幾個月都未整好。Disney plus / youtube 無呢個問題。
The club有機會有,正價。
S20 fe 港行出左 One UI 4.0 update
補充多句,小米平版5無內置GPS,好似玩唔到pkm果類game。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞