Samsung Galaxy 集中討論區(160) 即將發佈 S22 白卡已死

1001 回覆
10 Like 4 Dislike
人地Apple 雖然天價,但大細機都有1tb 揀

但三星最多都係512gb....

縱觀成個An界, 其他廠都好似係咁, 真係唔知咩決定黎, 係咪咁缺零件?
但係用到咁失望就唔好勉強
要權衡下咩功能對自己重要啲
Samsung曾經有過1TB
今年s22U 有無1 TB
22+有2k
22細機先 1080

慳電方面 8 gen 1表現會影響大啲
信號差
s22/22+ 有dual Pixel 會好好多

我一直唔鍾意所謂1億像素 對焦又差 處理相又慢(shutter lag) 合成12MP又清唔過原生12MP
巴打有呢個問題?你用咩台?我出事時睇部電話滿格都係咁
8 gen 1 實噴電
似壞
想問下而家samsung 上網睇英文/其它 有冇得好似iphone咁highlight個字有得揀翻譯?

有既想轉返會
$1790,好想要google Assistant 暫時新錶唯一優點係動畫順啲
試過用朋友個部都有同樣問題
手機影風景呢D遠嘢應該冇對焦問題

用1.0影 矇查查

用3.0影 正常好多
更加似壞/出問題
有好耐,唔只三叔,有spen的話指住個字就直接翻譯到
Samsung Internet有字典,highlight 然後㯲dictionary就有翻譯。

用spen就仲簡單,用支筆指住個字就浮個翻譯出嚟。
note9曲面轉返note20平mon
都係靚水凝mon貼或者幾舊水個d,先唔影響個屏下指模lock
原裝mon貼雖然花,都係花塊貼咁

有冇其他抵ge推介
唔係任何瀏覽器都有呢個功能咩 highlight住跟住選單咪有得開Google translate
試下用pro mode同一鏡頭手動對焦Fo唔Fo到,如果fo到即係autofocus壞。
無用過所有款瀏覽器答唔到係咪任何都做到。

淨係用開Samsung Internet同Chrome知道有。一係揀translate會開咗google翻譯,一係揀Dictionary會開咗三叔果個字典(英英用Collins,英中用Oxford)。
其實我覺得唔止打電話,有時睇片加上網會斷左一下,我已經係用緊wifi仲有其他app有時會等多0.5秒先有反應,11個反應好好多
試過係無分別
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞