|Switch/3DS討論|E3情報整合|火紋無雙/MarioOdyssey中文版同步發售|(46)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
原來5月因為供貨不足全球銷量最好係PS4
傳聞大貨留晒畀七月Splatoon 2大爆發
希望八月芒亨出都有準備幾百萬貨啦
無機打芒亨畀人屌死都似

唔夠零件呀
依然未有Backup save

起碼都比人backup落sd card啦on撚9,2017年中啦

可能怕改SAVE撚
你知啦依家有個日本牌子既改SAVE器通街都有得買

咁上雲端喇

佢個系統有排執

執下個online先啦
MK8成日斷線
無機打芒亨畀人屌死都似

唔夠零件呀

一直都傳話同apple搶零件

起碼都比人backup落sd card啦on撚9,2017年中啦

可能怕改SAVE撚

咁上雲端喇

佢個系統有排執

執下個online先啦
MK8成日斷線

玩家互連係咁
無機打芒亨畀人屌死都似

唔夠零件呀

驚書又有位入 三個月就銷情疲勞
無機打芒亨畀人屌死都似

佢又要留批貨換比維修d人,翻新機應該都未咁快有

可能怕改SAVE撚

咁上雲端喇

佢個系統有排執

執下個online先啦
MK8成日斷線

玩家互連係咁

面連都lag機啊屌你老母

可能怕改SAVE撚

咁上雲端喇

佢個系統有排執

執下個online先啦
MK8成日斷線

玩家互連係咁

係咁即係點
要接受佢 ?

可能怕改SAVE撚

咁上雲端喇

佢個系統有排執

執下個online先啦
MK8成日斷線

玩家互連係咁

係咁即係點
要接受佢 ?

老任垃圾囉
Nintendo Switch 3.0.0 更新上線了。請各位務必前往更新。以下為本次更新介紹-

可以將 Nintendo 3DS 主機及 Wii U 主機的好友列表增添至 Nintendo Switch 主機內

顯示好友上線時的通知
請開啟 HOME 選單中的「設定」「通知」進行開啟/關閉。

可以透過控制器的震動搜尋遺失的控制器
請開啟 HOME 選單中的「控制器」「搜尋控制器」。

遊戲選單新增「頻道」。
透過「尋找頻道」將想觀看的遊戲新聞登錄至頻道上,就能在頻道上看到這些觀看的遊戲新聞。

「保護者使用限制」現更名為「保護設定」

HOME 選單新增以下機能。
在「使用戶」選單內追加「排列」選項
在「控制器與搜尋」追加以下項目
「PRO 控制器的有線設定」:將此設定設置成 ON 時,NS PRO 控制器即便在接上 USB 充電期間也能維持通信狀態。但在有線通信期間無法使用 NFC 功能。
「控制器更新」:在連接主機本體時能夠進行軟體更新。

在「電視輸出」及「電視音量」追加「自動」選項
採用「自動」後,「環繞輸出」的設定為 6 聲道、「立體聲輸出」、「單聲道輸出」則是 2 聲道。

「主機本體」追加「變更畫面的色調」
共有「關閉」、「色調反轉」、「灰階」三種。

攜帶模式及桌上模式可透過「快速設定(長壓 HOME 鍵)」來調整音量
提升使用耳機時的最大音量,能夠以更大的音量來遊玩遊戲
前往 HOME 選單的「設定」「主機本體」「調降耳機最大音量」,將該設定打開後,就可以調降耳機最大音量。
在設定「保護設定」時,「調降耳機最大音量」選項為開啟,不會提升最大音量。

對應三廠控制器
能透過 Nintendo Switch 座機的 USB 接口使用三廠推出的控制器。

當遊戲下載顯示容量不足時,能夠當下整理遊戲資料了。
能夠刪除目前沒在玩的遊戲,且不會刪除存檔。

調整系統穩定度,強化使用戶體驗。
Nintendo Switch 3.0.0 更新上線了。請各位務必前往更新。以下為本次更新介紹-

可以將 Nintendo 3DS 主機及 Wii U 主機的好友列表增添至 Nintendo Switch 主機內

顯示好友上線時的通知
請開啟 HOME 選單中的「設定」「通知」進行開啟/關閉。

可以透過控制器的震動搜尋遺失的控制器
請開啟 HOME 選單中的「控制器」「搜尋控制器」。

遊戲選單新增「頻道」。
透過「尋找頻道」將想觀看的遊戲新聞登錄至頻道上,就能在頻道上看到這些觀看的遊戲新聞。

「保護者使用限制」現更名為「保護設定」

HOME 選單新增以下機能。
在「使用戶」選單內追加「排列」選項
在「控制器與搜尋」追加以下項目
「PRO 控制器的有線設定」:將此設定設置成 ON 時,NS PRO 控制器即便在接上 USB 充電期間也能維持通信狀態。但在有線通信期間無法使用 NFC 功能。
「控制器更新」:在連接主機本體時能夠進行軟體更新。

在「電視輸出」及「電視音量」追加「自動」選項
採用「自動」後,「環繞輸出」的設定為 6 聲道、「立體聲輸出」、「單聲道輸出」則是 2 聲道。

「主機本體」追加「變更畫面的色調」
共有「關閉」、「色調反轉」、「灰階」三種。

攜帶模式及桌上模式可透過「快速設定(長壓 HOME 鍵)」來調整音量
提升使用耳機時的最大音量,能夠以更大的音量來遊玩遊戲
前往 HOME 選單的「設定」「主機本體」「調降耳機最大音量」,將該設定打開後,就可以調降耳機最大音量。
在設定「保護設定」時,「調降耳機最大音量」選項為開啟,不會提升最大音量。

對應三廠控制器
能透過 Nintendo Switch 座機的 USB 接口使用三廠推出的控制器。

當遊戲下載顯示容量不足時,能夠當下整理遊戲資料了。
能夠刪除目前沒在玩的遊戲,且不會刪除存檔。

調整系統穩定度,強化使用戶體驗。

對應三廠控制器
呢句原文見唔到, 係咪我英文唔好
FIND MY JOYCON
估唔到部Switch早買平幾舊不特止愈新批嘅switch好似聽落愈多奇怪問題

D人TV mode lag其實關唔關條HDMI事,我自已仲用緊WiiU送個條

NS個條摸落好似好渣

hdmi線就算衰都唔會lag架

部dock問題? or 最慘嘅switch問題..

應該係dock
目前預約排隊維修排到4/7(琴日有朋友下午打去約)
而另一位朋友琴日上去換機(都係tv lag),佢話每一分鐘都有人打電話黎問tv lag嘅問題

老任今次真係呢

呢個情況日本果邊好以冇乜人提既?

7月4 再遲d都唔知佢有無機換比你了
已經兩星期無玩過部switch

賣左佢囉~~而家個價好呀~

見人地花左都可以賣 2340

咁癲
爆左zelda之後無咩game玩

咁癲

Mk賣緊3400
2手賣2340抵到核爆啦

我都見到,好痴線

咁癲

Zelda + 主機 而家fb 應該可以賣到$3000
玩唔慣競技格鬥game
7,8月都可能要舖下塵

部dock問題? or 最慘嘅switch問題..

應該係dock
目前預約排隊維修排到4/7(琴日有朋友下午打去約)
而另一位朋友琴日上去換機(都係tv lag),佢話每一分鐘都有人打電話黎問tv lag嘅問題

老任今次真係呢

呢個情況日本果邊好以冇乜人提既?

7月4 再遲d都唔知佢有無機換比你了

我估今日打去應該10/7都唔出奇,因為琴日上午10點打都係29/6
下午打去已經4/7

琴日10點狂打去都係要下星期一 但好怕換完番黎都係出事

因為我部機一入tv mode就hang機 同埋右邊粒波好似自動向右

估唔到日本仔野QC會咁差
岩岩FB見到淨機都放3000
https://youtu.be/jMPBxKkHqYU
正又新game 玩 60fps ar
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞