越界的姐弟戀(甜)— 3

545 回覆
311 Like 9 Dislike
樓豬我地到了,你在哪,係時候要準備定姐弟戀2喇
表妹2好睇啲

姐弟2已經知道結局
估唔到係姐弟戀故大比數拋離表妹故

咁我就按大家意思會先寫姐弟戀

嚟緊會著手寫越界的姐弟戀(大學篇),相信會很短期內更新,而到時會再開一新Post
支持出4. 想睇
我都見到4好似都唔少人想睇

可惜分身乏術,呢個應該會列為第二優先
g持蛇兄
Good,記得寫埋日本番外篇(溫泉版)
可以順手講埋婉婷
最近先加入,好彩係臨完故先見到 睇返之前嘅post, 成幾年前,懷疑以前有追過。

雖然我都Prefer happy end, 但既然禁忌之戀,個人感覺虐心嘅情節唔夠。
通常逢星期幾有文?
目前個故已經完咗
3 同 4 正呀
唔係話有越界的姐弟戀2咩?
我啱啱追完141,仲有表妹故睇緊。
越界的姐弟戀 - 大學篇(甜)
https://lih.kg/2888279

新故已展開,大家多多支持

家姐手機響起,家姐望見來電嘅姓名後,嘆一口氣,有啲唔想接嘅意思,但最終都係接聽咗。

電話另一頭:「未訓呀嘛?」

家姐:「未訓…你想點…」

另一頭:「我whatsapp酒店地址你,你而家過嚟」

家姐:「點解你會返咗嚟….我…我…唔去得唔得…」

家姐嘢都未講完,另一頭已收線。而隔幾秒後,家姐就收到whatsapp :「香港大酒店1905室」

雖然唔情願,但都起身換衫,然後拎起手袋打開房門偷望一下,見到客廳關晒燈後,輕步出門。而此刻嘅我,正係自己房訓得好霖。
由我中4睇到而家yr1 好掛住蛇巴既故🥲太高質
大學篇第四部 - 第六章 :日食之約(二)- 第一季完

家姐同Kelvin兩人邊set器材,邊熱烈咁討論起器材嘅話題,而Mandy完全插唔上嘴。

Mandy一臉尷尬:「你哋兩個講啲嘢得完全唔識…」

Kelvin 份人都好紳士:「咁啦,我教定你等陣點樣睇日食。」

Mandy:「好呀~」

家姐:「咁交比你啦Kelvin,我再整理下器材」

Kelvin:「對新手嚟講,睇日食時唔好直視太陽,好容易傷到眼。所以你望望我同Michelle兩部望遠鏡,都會額外配多個太陽濾鏡」

Mandy:「喔…好似好犀利咁…咁高級嘅望遠鏡真係第一次見…」

Kelvin:「我呢啲算普通架啦,有啲仲更專業」

Kelvin 示意Mandy企過嚟遠望鏡到,之後挨近Mandy,手把手教佢等陣點用遠鏡。

而被Kelvin 靠近嘅瞬間,可能係第一次被男仔如此貼近自己嘅關係,Mandy心跳跳得急速起嚟,而臉上漸漸泛紅,有種怦然心動嘅感覺。

對於Kelvin落力教學,Mandy係呢一刻根本聽唔入耳,完全沉淪於呢種怦然心動嘅氛圍之中。

Kelvin 講完後,見Mandy係到發呆:「Mandy?Mandy?」

被Kelvin 叫一叫後,Mandy回過神嚟,然後一臉慌張:「喔…係…係…」

Kelvin:「應該明啦?」

Mandy望住Kelvin嘅眼神已變得同以往不同:「明…明…」

家姐呢邊都set好晒:「你哋ok嗎?」

Mandy:「Kelvin佢…教得好好呀…」

家姐望望手錶:「仲有少少時間,我整咗啲三文治,大家一齊食呀,邊食邊等~」

Kelvin拎咗舊三文治,大啖一咬:「唔~好好食呀」

Mandy食完都:「嘩…真係好吃…」

家姐尷尬:「咪一般三文治…你哋太誇張啦…」

Kelvin:「一啲都唔誇張呀,用料十足,方包仲要有烘過,好食過出面買嗰啲」

Mandy猛點頭:「嗯嗯~Michelle 下次教我整」

周邊嘅人開始有少少騷動,而且歡呼起嚟,Kelvin:「開始啦!」

家姐都開始興奮起嚟,終於可以觀賞到難得一見嘅日食現象。

整個日偏食過程,大約兩個半鐘,而一開始無咁大範圍,去到1點半左右,先會見到大陽先比月亮吞食較大面積。

Mandy透過望遠鏡,非常激動,興奮地揮動小手:「真…真係好…好神奇…好似天狗食日咁,太陽比月亮食咗一大半」

家姐同樣興奮:「係呀…好靚嘅天文景象…」

Kelvin:「真!」

日偏食完結後:

Mandy望住Kelvin:「今日多謝你哋叫埋我嚟,唔係都無機會見到日偏食,比起網上睇圖壯觀得太多…」

Kelvin:「哈哈,少意思啦,多啲人一齊觀賞都好開心啲啦」

家姐:「係呀」

Kelvin:「咁我哋收拾下,我車你哋去嘆個下午茶」

家姐:「今日你做司機,又做苦力拎野,而家仲要請埋下午茶…」

Mandy一臉尷尬:「不如比我請啦,我好似都無咩貢獻…」

Kelvin:「可以為兩個靚女服務,係我嘅榮幸!頭先都一早講好,下午茶我請,Mandy你就唔好同我爭啦」

Kelvin咁紳士嘅表現,無論係邊個女人面前,都會好加分,而Mandy內心更對Kelvin 開始有小小傾慕。

大學篇第一季完!

係連續寫咗兩個月後,蛇巴嘅精神同體力有啲透支,靈感最近都無開始咁充足,打算休息一排後,再出第二季!希望各位可以見諒!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞