越界的姐弟戀(甜)— 3

545 回覆
311 Like 9 Dislike
結局篇- 第五章:威逼(五)

我今次一定要好好保護家姐!我心裡有一大團怒火!死仆街Simon!等陣實打撚柒你!

我搵到地址後,就準備立即趕去家姐到。

婉婷好內疚,都想幫下手減低下罪惡感:「阿明,比我跟埋一齊去,多個人多個幫忙!」

我點點頭後,兩人截上的士趕過去。而係的士上,我不斷思考究竟要點處理單嘢。照咁推測,Simon手上一定有啲證據係威脅到家姐,即係好大機會係琴晚啲相。

如果單純咁樣過去搵家姐,Simon一定會唔憤氣,佢實會將啲相公布出去,咁到時我同家姐都係……所以一定要好好諗個對策,搞到Simon自此消失。

晚上七時半:

正在同Simon食飯嘅家姐,收到whatsapp,而whatsapp 佢嘅人正正係我!

我:「家姐,我已經知道晒啦…你點解要咁傻比Simon威脅…」

家姐唔知要點回覆我,淨係打咗:「我…」

我:「家姐,我知你而家係九龍餐廳,而且應該唔方便聽電話,你去一去廁所先」

家姐同Simon講:「我去一去洗手間」

Simon:「好呀,我嘅小美女」

家姐去到廁所後打比我:「細佬,我…對唔住呀…」

我:「家姐…我明架…係我無好好保護你…」

晚上八時半酒店大堂:

而因為我同婉婷知道家姐食完飯後會嚟呢間酒店,所以我哋無去到餐廳,而選擇先直接嚟酒店守株待兔。因為避免引起酒店職員懷疑,我哋都開咗間房,而作為住客嘅我哋,係大堂一角坐底自然無人會理會。

我同婉婷一早就搵到個比較偏嘅位置坐底,然後默默等待Simon同家姐嘅到嚟。

晚上九時:

一見到Simon隻死人手拖住家姐嘅手入酒店大堂,我就有股衝動想即刻衝過去打鳩Simon。我揸緊拳頭,極力將自己冷靜落嚟,婉婷見到我咁:「阿明…冷靜…」

我同自己講小不忍則亂大謀,我稍微平復下情緒:「嗯,我知道」

按照計劃,家姐會偷偷WhatsApp 房號比我,而我同婉婷會尾隨家姐佢哋上房。

Simon同家姐入到房後,Simon一嘢就將家姐推落床,虎視眈眈咁望住攤係床上嘅家姐。

Simon 企係床邊。磨擦雙手:「嘻嘻,Michelle,我嚟啦」講完就跳上床,壓住家姐。

Simon一邊隔住條牛仔褲撫摸住家姐大腿,一邊望住家姐副美若天仙嘅臉孔,:「Michelle,你真係好靚,果然我同你先係天生一對!」
結局篇- 第六章:威逼(六)

家姐忍住自己嘅情緒,故意用嫵媚嘅聲音:「做咩咁心急…涼都未沖…污糟…我唔鍾意…」

Simon唔理咁多,想壓頭強吻家姐,家姐用食指中指封Simon個嘴,繼續撒嬌嘅語氣咁講:「唔制呀~今晚我都係屬於你架啦,不如…不如你先沖乾淨個身…我等陣…等陣好好服侍你」

Simon露出一副淫賤嘅表情:「嘿嘿,都好,唔急在一時,等陣…嘿嘿…你要好好哋表現wo 」

正當Simon係浴室愉快哋哼住歌沖涼時,家姐悄悄哋行到房門。因為我同婉婷尾隨上房後,所以門外等待時機。

家門一打開門,而我見家姐就忍唔住攬到佢實一實,因為真係好擔心佢。

婉婷拍一拍我哋膊頭,指一指浴室,示意唔好咁大動靜。

等我情緒緩和落嚟之後,我同婉婷將手機先開住拍片模式,躲係衣櫃,靜待機會。與此同時,我先將Simon手機都袋起佢。

過幾分鐘後,Simon沖完涼一出嚟就見家姐躺係床上,並用用一個十分挑逗嘅姿勢誘惑Simon。

Simon:「估唔到Michelle你係咁淫,嘿嘿」。

Simon將身上浴巾一脫,爬上床,全身裸體咁壓住家姐:「你想我主動,定係你主動?」

家姐:「人哋怕醜,你係男嘅…緊係你主動…」

此刻嘅我同婉婷已經靜靜打開小小衣櫃門縫,將兩部手機影住床上。

Simon:「咁我嚟啦」

可惜當Simon想強吻落去嘅時候,家姐同岩先嘅表情截然相反,不斷掙扎,並大叫:「強姦呀…唔好呀…」

Simon以為家姐係專登咁玩,所以無理咁多,繼續用嘴同家姐玩「你追我躲」嘅遊戲。

而藏係衣櫃嘅我,終於忍唔住啦,我一野踢開衣櫃,而Simon被咁大聲響都嚇一嚇,擰轉身望住衣櫃。

我一嘢衝過去一拳將全身赤裸嘅Simon打倒落地,迅速騎住佢身在毆Simon,以洩我心頭之恨!

Simon比我打到迷迷糊糊,不斷叫喊:「求你停手…唔好打啦…」

而家姐都驚我打太重會出事,就立即拉住我:「細佬…細佬..唔好呀…」

我企起身,對住躺係地下嘅Simon怒吼住:「你條死仆街仔呀!」

我拎起Simon部手機,極憤怒咁:「講!密碼幾多!」

Simon就好似做賊偷野被斷正咁:「1…3…1…4」

我打開Simon部手機後,將所有相del晒。

我:「Simon我嚴重咁警告你,而家我手上有錄影低你啲所作所謂,只要我一報警,你就玩撚完!」

Simon變到好龜縮,翳契爺咁款:「求你呀…唔好…我以後唔敢架啦…我會保證…千奇唔好報警」

Simon不停叩頭,不停講:「對唔住,求下你哋」

Simon見我無任何反應:「我發誓之後唔會再出現係你哋面前!」

我:「希望你講得出,做得到!」

我用手一丟,將Simon嘅衫褲丟佢身上,然後大聲:「做唔躝!?」

Simon連爬帶滾咁攬住啲衫褲咁出酒店房。

見Simon離開後,婉婷淚水汪汪:「阿明家姐,對唔住,都係怪我自己蠢先被Simon利用,仲差啲…差啲搞到你被個衰人Simon……」

家姐攬一攬婉婷:「傻女嚟嘅,你咪最後都係選擇幫我哋……我要多謝返你至真~」

我:「係呀,婉婷,今次真係多得有你幫手!」

婉婷止下淚水:「你哋無怪我就好啦……」

婉婷都知此刻我同家姐需要啲私人空間:「咁我走先啦,唔阻住你哋。木我會真心祝福你哋架,而且會將呢個秘密埋藏心底,絕對保密!」

婉婷離開後,我即刻攬實家姐,然後仔細檢查家姐一番:「家姐…你岩先無整親呀嗎…」

家姐終於回復返笑話:「傻瓜,我無事呀。反而係你…你睇下你隻手…」

家姐拎起我對手,眼睛開始淚水打轉,睇落就快要喊出嚟。我雙手因為岩打Simon太用力,搞到破損流血,所以家姐睇到心痛……

我望見家姐咁擔心嘅樣:「哼!呢啲濕濕碎!最緊要家姐你無事!我可以打到條仆街Simon成個豬頭咁,覺得好爽!可以幫家姐出到啖氣!」

家姐:「傻瓜…」

我:「總之…家姐以後有咩事都要同我講…我哋一齊面對!」

家姐「嗯」一聲後就依偎係我胸口。
結局篇- 第七章:雨過天晴

經過今次Simon事件,我有深深嘅得著同教訓,我清楚明白到我同家姐嘅關係日後一定要更加小心處理,唔可以比Simon咁嘅事再次發生,所以我同家姐決定只要一出屋企門口,任何親密嘅行為都唔可以有。

當晚返到屋企後,因為先發生完咁驚心動魄嘅事後,仍心有餘悸,所以我仲好擔心家姐。

我:「家姐真係真係真係無整親呀嗎?仲有呀,有無比個死人Simon抽水?」好重要,所以要重複3次!

家姐:「傻瓜,我真係真係真係無事呀~」

我緊緊攬實住家姐,然後輕輕親吻一下家姐嘴脣:「家姐,我以後會更加注意架啦,唔會再比呢類事再發生,我會更加更加更加好好咁保護你!」

家姐錫返我一啖:「真抵錫~」

家姐:「咁婉婷方面…」

之後我將婉婷同Simon之間發生嘅事同今晚嘅經過講晒比家姐聽。

家姐:「婉婷係一個好女仔,搵次機會我哋要請佢請餐飯,好好多謝佢」

而係今晚如此折騰嘅情況下,我同家姐身心都覺得好疲累,所以沖完涼後就立即攤上床訓覺。

第二日返學後,Simon果然係請假無學。

返到課室後,三個老死見我隻手用繃帶包紮住,所以都好好奇。

豬肉榮:「嘩,阿明你同人打架嚟呀?」

口水佬:「係囉,隻手包到咁」

我都唔知要點解釋,所以是但搵個理由:「無呀,星期六去咗學拳,新手又唔識,所以打損咗炸」

豪仔:「學打拳擊?」

我邊講邊掃咗佢哋三個一眼:「係呀,學起嚟,到時邊個咸濕仔昅我家姐,我就打殘佢。」

口水佬:「果然係痴線佬,你根本就係姐控」

豬肉榮:「係囉係囉,如果我同你家姐一齊,我們咪可以更fd 囉」

我:「發你個春秋大夢啦!」

就咁樣,幾人又係課室打鬧起嚟。

而跟住嗰幾日,Simon依然無再出現係學校。再不久之後,家姐班主任就宣布咗Simon退學嘅消息,所以呢場風波總算告一段落。

而婉婷方面:

當晚婉婷離開酒店後,彷彿如釋重負般,感覺到心情好輕鬆,心裡嘅內疚感亦無咁重。

而且岩先睇住家明咁激動,深深明白到佢哋兩姐弟係真心相愛。或許係其他人眼中,呢個係不倫關係,亦唔會被社會接受,但婉婷都依然係想真心祝福佢哋兩人。

婉婷拎起電話,收到Michael WhatsApp :「今日無咩事吧?Simon仲有無再騷擾你?」

婉婷感覺到一絲溫暖,然後嘴角上揚微笑住回覆:「無啦,佢應該以後唔會再騷擾我啦~」

Michael:「咁就好,有咩事隨時call me😉」

之後Simon突然退學一事,都令Michael感到非常疑惑。

Michael充滿好奇咁問婉婷:「係咪我嗰晚嚇撚到Simon退學?哈哈哈」

婉婷自然知道內情,但都唔可以同Michael講,因為始終呢個係「不能說的秘密」。

婉婷愈講愈臉紅耳赤:「嘻嘻,可能係呢,你嗰一晚咁Man,嚇到佢走夾唔唞~」

Michael見到婉婷面紅都有啲唔好意思,摸摸後腦袋:「哈…無打撚柒佢已經算唔錯!」

婉婷:「你上次幫我趕走Simon,都未搵到機會好好多謝你,不如今個星期六比我請你食餐飯好無~」

Michael 口窒窒咁講:「得…得呀…」

一股曖昧甜蜜啲氣氛籠罩住兩人。
結局篇- 尾章:越界的姐弟戀

Simon退咗學、Micheal又唔再打擾,再加上我之前咁兇狠趕走Michael已經嚇怕咗唔少家姐嘅追求者,所以直至家姐上大學前,我哋都係風平浪靜。

而因為嚟緊幾個月家姐都要忙考DSE,所以我係屬於被禁慾嘅狀態。

而日盼夜盼,等到頸都長的情況下,最後終於捱到家姐考完最後一科!

當日晚上:

我同家姐躺在床上,家姐依偎於我身上。

目前雖然係無風無浪,但將來會點,我同家姐其實都係只能見步行步,而當中最大嘅難關就係阿媽。因為就算呢一刻係可以瞞得住,最終都係難以暪得住,畢竟阿媽係我哋兩個最親嘅人。

我:「其實我哋係咪應該要同阿媽坦白…」

家姐:「嗯…但唔係而家,始終我哋係阿媽眼中仲係未成熟,等以後有一個更合適嘅時機吧…」

我都點點頭,我同家姐目前仲係中學生,書都未讀完,如果呢一刻被阿媽知道,相信會打死我哋兩個。

家姐:「所以我哋要更加努力考好DSE,日後用時間去證明比阿媽知,我哋係認真嘅~」

我:「嗯!我都會比心機,下年努力考好DSE佢,因為我要同家姐讀同一間大學!」

家姐:「嘻嘻,咁我今年入定大學等你~」

我:「家姐入到大學後,到時實會又有一堆狗公跟住晒你,諗起我就嬲!」

家姐:「嘻,我會好好咁係大學等你嚟保護我~」

我:「放心都得,到時狗公我見一個打一個!」

家姐:「嘻嘻,家姐永遠都係屬於你架啦~」

我:「我知~所以今晚…今晚我先錫下你先,嘿嘿嘿~」

家姐:「你想點樣錫家姐我呀~」

我:「你話呢,嘿嘿嘿~」

家姐:「今次要戴套呀~」

我撒嬌咁:「唔好啦,咁耐無同家姐咩咩~家姐呀~」

家姐:「唔得呀~~~~~~」

我:「我射出面好無~保證唔會射入面!」

家姐:「搵鬼信你呀!」

結果係點……咪都係中出咗囉,哈哈!

雖然我同家姐嘅關係係屬於社會禁忌,而呢刻嘅我哋亦唔知日後會點樣,但可以肯定嘅係,我同家姐係真心相愛,無人可以拆散我哋兩人,我哋兩個都會繼續堅持落去!

至於日後大學生活係點、婉婷同Michael又會點發展、家姐曾經發生過咩事,就等待日後有機會再講啦!

最終:

心如所願,我哋兩姐弟都先後考入香港大學。而係大學嘅幾年生活,我唔知趕走咗幾多個家姐身邊嘅狂蜂浪蝶,成功守護住家姐同埋我頭頂。

畢業後,我同家姐係阿媽嘅財力支持,開咗間電商公司。經過幾年後嘅努力後,總算令公司上晒軌道。

而經歷咗咁多年後,我同家姐最終都決定同阿媽坦白。可惜事與願違,阿媽始終接受唔到我哋兩姐弟係埋一齊嘅事實。

不過可能阿媽一直都覺得虧欠我哋,特別係家姐,所以都無太強硬反對,但都無話支持,只係隻眼開隻眼閉。

另外,畢竟係香港呢個豆腐膶咁細嘅地方,真係好容易撞到熟人,所以我同家姐最終都係決定移居去日本,去一個完全無人識我哋兩姐弟嘅地方重新生活。

雖然我哋兩姐弟唔可以成為法律上嘅夫妻,但一早就將對方當作成彼此嘅終生伴侶。雖然係有啲遺憾,但兩個人可以係埋一齊先係最重要!

倫理道德觀念係一條社會嘅共同界線,代表住社會規範、社會約束及社會標準。而如果人們嘗試去越過或觸碰界線時,往往都會遭受社會嘅唾棄,甚至法律嘅制裁。

近親戀愛本身就係倫理禁忌,被大眾視為亂倫。但如果換著你係故事中嘅男主角-陳家明,你會越界嗎?

本故,完!
多謝大家呢一個月支持,本故暫告一段落
有冇外傳 個結尾咁急好唔捨得
咁突然
原本sad ending嘅劇情鋪排:

中間會加插返好多婉婷猛烈追阿明嘅情節,阿明係兩個女人之間徘徊。而最後阿明發現自己同時鐘意上婉婷同家姐兩人。

Simon威逼家姐後,阿明同婉婷趕到現場救家姐。

過程中,Simon極力反坑,唔小心將婉婷推落地,頭部撞到床角。

Simon被控強姦罪同襲擊坐監,婉婷昏迷不醒,家明陷入內疚。

婉婷醒後失憶,Michelle想成全婉婷同阿明,而且都知道同自己細佬嘅不倫關係唔應該繼續,所以選擇離開。

而阿媽其實一早知道阿明同Michelle有不倫關係,所以幫助Michelle離開。

所以呢段姐弟戀由家姐嘅離開而結束。
可唔可以寫埋阿爸同家姐之間發生咩事
唔好啦屌,大家都估到
真,會好殘忍
表妹精彩好多
好好睇,支持!
唔洗等3-4年
講小小啦
多謝支持
如果冇獸父情節 成個故淨係focus喺兩姊弟嘅矛盾我覺得仲好睇
家姐過去果部分有啲為加而家 觀眾(至少我)又睇得唔爽
岩直接睇完,好空虛
所以我無放落去主軸
表妹故睇咗未
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞