越界的姐弟戀(甜)— 3

545 回覆
311 Like 9 Dislike
所以個次序應該要先睇表妹故再睇呢個故,咁就會好啲
未來可能會寫嘅故:

1: 我和表妹的禁忌之戀2

2: 越界的姐弟戀2

3: 大學脫毒日記

4: 那年我24歲,職場新鮮人遇上成熟人妻

表妹2啦,個故仲有好多伏筆
有個建議,既然你結局都有交代姐弟會移居日本,可唔可以再送多章日本番外篇(最好有埋浸溫泉嘅橋段),以解我地思鄉之苦
寫乜都唔緊要最緊要唔好拖故
第4個故可以寫下
姐弟真係好撚正 再寫既話多d社會倫理/自己同身邊人心理上既矛盾就好少d甜都ok
我都贊成寫姐弟2

再講多啲家明同Michelle往後嘅感情經歷
2同4
我會參考正負皮數,而決定未來會寫邊一個故

正評:越界的姐弟戀(2)

序:

我叫陳家明,我17歲,中五DSE學生。我有個家姐叫陳芷澄,佢大我一年,應屆DSE考生。而我哋兩個人嘅關係,唔單止係姐弟咁簡單,仲要係男女朋友關係。

我同家姐的確係社會角度上係屬於不倫關係,但我哋兩人依然相愛著對方,並且會堅持落去。

係經歷Simon事件後,我哋兩人在外都收斂起嚟,避免做一啲會令人誤會嘅舉動,因為始終姐弟相戀本身就係倫理禁忌,被大眾視為亂倫,所以要好好保密,否則會釀成大禍。

而故事將會由家姐考完DSE後,我哋一齊去日本旅行展開……

負評:我和表妹的禁忌之戀第二季

「我梁家明,保證會守護你一生一世,唔會比你係我身邊再次消失……Michelle 我愛你…..」

我梁家明今年23歲,大學生,目前已婚。而結婚對象係我表妹 - 林婉婷,佢細我3年,所以今年先20歲。我哋生咗個仔,叫梁嘉謙,8個月大。

相信可能好多人都好愕然會問,點解我會咁早婚?老婆係表妹?而且連仔都生埋!?

呢啲問題,你就要睇睇我上一部嘅故事 - 「我和表妹的禁忌之戀」,都會為你一一解答。

我同表妹歷經千辛萬苦後,終於可以正式舉行婚禮,係眾多親朋戚友見證同祝福下,正正式式成為夫妻。

而正當我係婚禮台上朗讀感謝說話時,望到台下角落,一個熟悉嘅身影出現係我眼中,手更抱住一個BB.…..此人正正就係Michelle 陳·芷·澄!

我當刻嘅心情十分複雜同矛盾,一來唔知Michelle 點解會突然出現,二來係竟然可以再次見返佢。

而台上嘅表妹因注意到我驚慌嘅表情,都發現Michelle嘅存在……
屌,禁錯負皮,蛇兄你當我投咗正皮先
樓主你寫到咁,好難唔叫人揀表妹2喎
Why not both

(不過你真係抽到時間先)
咁少事都開疑聯講?
想睇成熟人妻
2 & 4…!!!
嗰一章都正啦
4人妻
2,4
我淨係睇咗你呢個估,所以唔洗考慮,姐弟2,已正皮
4!!
2 x 無限
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞