覺唔覺啟德區畀人吹大咗?

827 回覆
1229 Like 36 Dislike
吹到上天都冇用
1.今期地產興劈價大平賣,恒地啟德樓盤HENLEY PARK以均價每呎21,088元開售,而2021年The HENLEY III均價係28,200元,即係減價25%;去年THE HENLEY II平均呎價就24,333元,即係減價13%。

2.仲要係,HENLEY PARK質素係靚過THE HENLEY III 及 II,今次真係「大刀會價」——上幾期嗰班業主畀人劏到出血。

3.值得注意嘅係,呢塊前海航地,收返嚟地價好似萬五,今次似套現多過想賺錢。總而言之,啓德業主G9G了。
可以落定論未

呢套有排坐
升就一定升硬?

一年過去啦喎升咗幾多
係咪又叫啲人等到2024年呀

Henley 不等人

睇返轉頭,邊個理性邊個唔理性
而家睇返轉頭我有冇講錯?
玩考古。
市況唔好,啟德又發展成咁,地產商認輸喇。
我都識幾個fd買左,仲要大單位黎,都輸幾金
一年半前我已經講咗
KT 完全唔掂
上面成班人潛曬水
經歷完2022跌浪,都證明左你揀個兩個區的盤最硬,長期保持係高位無點跌。
啟德有價無市,個個都想25k賣,但無人buy
定論冇乜改變喎,五年之後,起好晒啲嘢先講

自住買落去嘅,多數係白癡

都唔係,定論係啟德點都好過荃灣
計呎價就系
但17買入就荃灣西完勝
咁我夠零六年買九龍城啦,零七買九龍塘啦 賺嘅錢係段千萬計,so ?

閣下真係覺得一千個好多?
梗係多啦

你今日有冇現金10,000,000 ?
有必要同你喺度玩show off ?
同阿伯你年紀差咁多
認真大圍麻麻地
挑,有就有冇就冇,又唔係叫你貼圖

如果連10,000,000都冇,然後覺得10,000,000唔係好多,戇鳩囉,冇乜嘢

小弟80後
80後中年啦
仲小弟
你都唔係自己住,投資食到第一水平開,跑贏大市就ok啦。
你自己鍾意住邊區?
其實1000個真係冇乜嘢好show off
荃灣西間三房買17入價當年都唔止呢個數啦
不過我就按揭嘅, 當年按幾多就無謂講啦
我都係一個窮L jie , 但係我覺得做人喺目光係 增值, 而唔係睇而家有幾多, 系睇未步入中年前呢拼搏十年可以有幾多,目光絕對唔應該係一千個二千個或者三千個, 絕對可以有更多
但諗住用1000個, 就想去show off , 呢啲就係真正嘅貧窮限制想像
其實你都幾戇鳩,日日喺度返工打飛機 discuss都係,同名同姓戶口日日打飛機

同埋我講緊係千萬計,唔淨止10,000,000 ,不過原來你連10,000,000現金都冇,如果講資產,我諗我多你好多倍

你個荃灣鄉下仔目光都幾短
佢之前話取消交易喎,好似…..

不過由得佢吹啦
我就覺得一百億都唔係好多,不過我冇啫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞