覺唔覺啟德區畀人吹大咗?

827 回覆
1229 Like 36 Dislike
有咁少咩
記住休憩用地唔係私家個喎 ,如果俾個私樓群有住戶證拍卡入,會唔同講法,公家野始終係公家,亳無質素。
恒基發展的啟德THE HENLEY I,昨進行第二輪銷售96伙,發展商安排於中午截票,項目累收超過3400票,超額認購逾34倍,發展商旋即安排在傍晚開售。設於中環商廈的展銷廳及示範單位現場所見,在晚上約6時,陸續有買家到場,在約7時進行抽籤程序,地產代理亦伴隨在側,向準買家解釋項目資料及決定入市策略,在發展商安排下4人一組進場。
該盤即晚售38伙
星河名居都廿幾年樓,其實無咩可比性,你話譽港灣傲雲峰就真係有得對比,不過呎價都比啟德帶高咗唔少
啟德叫真市區有鐵,係唔算交通頂級,但一定唔算差

airside只係第一浸,後面仲有幾個商場,升就一定升硬,係睇升幾多咁解
如果要買啟德, 點解唔買九龍城、九龍灣、或者黃埔, 真係諗唔明, 又唔係方便
康城開商場之前啲人都係咁講,最後咪又係商場一開即刻爆升。根本香港絕大部份人都仲未知啟德有乜規劃同商場,何來price in哂
康城不嬲俾人笑
撚有人講咩price唔price in
康城4-10期有部份價仲賤過大西北
最重要唔好唔記得2024年全運會,全國直播啟德體育園比國內同胞識,到時衝落嚟同你搶貨真係唔講得少。

2024 先致係快車期,宜家只不過係個開始,啟德一號,嘉匯近期閒閒地走貨都執20-40%

Price in 緊係要啦,唔係發展商食屎咩
佢地price in 係頭幾年啫,你買完一過ssd 就平手放趕住去死都吹你唔漲。
跟住d淡友又走出嚟話蝕放🤣
新樓同新樓比先make sense,始終有班人只鍾愛新樓
因為AA要散貨
可惜去到龍譽,OTK
有20% 就少好多
有啲甚至只係幾%
( 計埋回佣可能多DD )
2024 不妨到時睇下The Henley 有幾多%汁
2024 Henley 過曬SSD ????執條毛毛咩
人地啱啱買完無耐,一年後叫人放點唔蝕😊😊
理性少少啦,唔係好難討論😊
咁即係又要搬龍門
全部單位過曬SSD 先可以計蝕讓
2021 賣到The Henley III , 2024 都唔可以計咁下話?
咁如果佢賣到2025, 咁係咪2028先可以計?
你知啦, 佢3000飛先買得38間
可以賣好耐
啟德現時二手
( 唔好再同我拎啲一首發水價出嚟)
好少少嘅OKT 25k 26k
睇返成交賺到15% 已經好叻叻豬
主要係細單位
大少少嗰啲好多賺一成都冇
咁你話起好曬之後升到幾多?
今時今日呢個政府無規劃可言
今日可以抽走你個單軌, 抽起啲商業用地, 加建過渡性房屋!
之後會點, 大家都係觀望住
買得啟德嘅人都唔係講一兩年就放,持貨能力極高,你咪去下地產鋪睇下有幾多蝕讓盤你執,落去睇就最好,唔駛執一兩單賺幾% 咁少嘅吹淡風

你咪到時2024 睇下有幾多蝕住走囉🤣🤣到時咪又係拎一兩單蝕讓係到瓜瓜叫囉,同你上面一樣操作,淨吹蝕,賺佔多數嘅又睇唔到🤪
38間?
28house唔係呢條數
不過睇番又真係幾貴...

一兩年未過SSD 計都冇意思
唔使蝕讓啦, 如果三年都升唔到10%
加埋呢個租值, 已經係蝕到入肉
不過2024 The Henley
真 心拭目以待
我上面post咗我就唔再講啦
你自己睇番
樓價就永遠都離地
只係有幾多人接受到
有錢嘅人多的是
不過我認同現價如OKT 26k
已經包含曬所有基建
當然打手就梗係叫你睇遠啲啦, 如果唔係邊個接貨
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞