覺唔覺啟德區畀人吹大咗?

827 回覆
1229 Like 36 Dislike
咁撚柒偏是撚旦啦
不足250尺開放式賣6球升到下免咗嗰幾年租有人接棒打個和離場都已經叫執返身彩,講真為求虛榮,話自己住呢類高尚住宅,但原嚟先係得嗰250尺,容乜易俾人笑返轉頭
仲要有個19露台
新、近鐵夠啦,劏房都係咁住 香港人命賤,自己攞黎,唔買唔租邊有市場
唔係講緊加密整體班次,而且唔加密或者加密唔到係佢問題。
跑道區無左單軌之後伏味濃
近地鐵站果邊應該幾好
其實你知唔知最初點解叫沙中線?

就係沙田至中環

但無啦啦紅磡站由原本一條線去到中環變左要轉車

原本西鐵還西鐵
馬安山線還馬安山線
可以同你講
MTR 100%唔會做
話知你整體定短途
一黎做唔到 二黎做到都唔會做
而家咪改完咪都係沙田去到中環,不過改左係東鐵行咁解,沙田上車經紅磡都唔駛轉車,完全唔明你講緊乜
唔搞好過搞,淨係皇后山已經拉低哂d人嘅水平
起得多公屋啲私樓會跌價
將軍澳算分明得比較好
咪就係
不過有樣野同奧運一撚樣既就係, 改過個名就以為真係變高尚住宅區
大角咀變奧運, 新蒲崗九龍灣交界就變啟德
酸菜魚,同中国人一樣酸酸叔叔
成個香港都吹_大左 但都係繼續升
鑽石山/九龍城/土瓜灣/新蒲崗?
兩個都係填的新區,改個名都ok的。
奧運真心幾抵住
真 唔明點解係個所謂嘅商場係咁起 同大陸啲小區好似
睇真d
1,2期其實係唔係屬於康城?
要係金鐘轉先去到中環喎師兄
根據政府官方的分區,金鐘屬於中環一部分,政府地圖也不會將「金鐘」單列為一區,但由於地鐵在此設有金鐘站,「金鐘」逐漸為市民通俗理解成中環與灣仔之間的地區。
屬於,所以爆升到癲左

【二手破頂潮】日出康城首都套3房1020萬沽 同類單位新高價

香港置業將軍澳首席分區董事劉浩勤指,市場錄得將軍澳日出康城首都6座高層RB室成交,實用面積681平方呎,3房套房間隔,向西北,望開揚球場及山景,剛以屋苑同類間隔新高價1020萬元易手,實用呎價14978元。

原業主於2013年以575萬元購入,持貨9年轉手帳面獲利445萬元,期內升值77%。
是但佢地啦
根本啟德未開始發展起樓前已經知道哂沙中綫係改左做東鐵過海個計劃(講緊係二零零幾年,而賣地皮發展係成十年後
跟住成班就話啟德區俾人水鳩左呀,條鐵改哂呀
個時序都唔啱得啖笑
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞