覺唔覺啟德區畀人吹大咗?

827 回覆
1229 Like 36 Dislike
咁平租有原因
前題係啲新樓 越嚟越貴先係一個好現象
就好似垃圾康城都做到呢樣嘢
但新樓 同一個屋苑越賣越平就真係近20年都未見過
令到港燦大開眼界
個公園咁靚, 你有冇去過?利申, 日日望
估唔到傳說中嘅千里眼會出現喺連登

啟德啲樓同嗰個啟德公園 差成幾公里
仲要啲樓密到係樓望樓,你何止有千里眼仲有透視眼

會日日望到個啟德 應該得方艙你住緊?
煥壹唔係公園係邊?使唔使影埋相你睇啊, 牛屎仔無樓咪出聲囉
我諗佢係指啟德大道公園
衝岀嚟柒
當你資助房屋啦, 啟一係私樓掛, 成條大道圍住佢WOR
當年啓德一號都升左好多
分別係 北區係支那order
唔知比卡超會唔會加速
你講嘅康城係美國話收水加息同第五波之前
你時間點都唔同點比?而家係全世界經濟環境改變,唔係淨係啟德個地區變你真係唔好再衝出嚟柒

同一個屋苑賣左向海先再賣望樓景,咁樣叫越賣越平?仲要近20年未見過,咁係你見識少啫

而家有面授課啦,返去上堂啦小學雞
見到啟德友已經技窮
四叔一巴一巴車落你度
仲就死頂
越賣越平就係越嚟越平
直頭引出信心危機
之前3000水飛賣38間
今次又有幾多水飛
正面回應唔到就話技窮高下立見啦
人地開錯價就當然賣得唔好,唔通人地開10萬一尺,然後賣唔出你又話成區信心危機?
你諗下你啲logic 先啦,仲要死撐話係越賣越平唔通賣完向海先,內園就一定要貴過向海?on9到你自己都說服唔到自己啦

如果MM賣得差先再出嚟吠啦傻仔
算啦,留個靚名。

一年後拎返呢個post出黎睇咪知邊個柒羅

睇返當年煥然同啟1初初賣既新聞,夠一大堆人話貴話死緊,買既正傻仔接火棒啦,5年後既今日,間間平均升左4-5球。
Ching 有道理
其實而家乜都未起好,周圍沙塵滾滾冇乜討論價值
2024年有齊airside, 體育園,都會公園同地下街就見真章

到時邊個柒就一目了然
當年記者叫我地13勇士, 因為第一日得13個人揀佐樓。

睇敢唔敢搏啫, 串D講句, 我中層望公園, 13K一尺, 點跌都唔會輸掛, 人人都為安居樂業, 唔係負資產咪得囉, 嘈來都哂氣。
一年?
我驚你啲Henley 仲未賣曬
咁撚細嘅公園你攞出嚟J?
笑唔笑死人
咁你又住邊啊, 自己7佐想轉移話題?
因為商業來講對香港已經無需求
之後金融中心個地位反正都越來越細
有都去左大西北近深圳個邊
啟德已經變左condom直接改左佢做平民區算
反正貴地又賣哂 玩殘班地產商 睇佢地到時點包裝 可能變娛樂區都可以既
再者我講緊啟德大道公園啊, 唔係煥壹入面果個啊, 用屎眼睇野麼?同一日柒兩次。
4xx先一房 lump sum大咗啲
難搞
唔緊要啦,你話點咪點羅,我又無預知能力,又無話你一定錯,到時睇下咪知羅

反正依家住得好舒服,一落樓下有大公園,有地鐵,基本上20分鐘內可以去晒所有主要商業區,附近無大馬路,仔返九龍城私校又夠近,升跌都係咁住架喇。
我都係咁話, 日日都係為安居樂業, 佢有幾層樓做投資既先諗升跌啦, 少過一百幾十萬你真係賣咩?買可以買返邊來住?

我覺得佢都係發窮惡多, 香討見唔少, 你買到樓catch up到個升浪就咒到你生仔無屎忽。
都係嘅, 基本上住唔夠2000萬樓
一律都係窮鬼
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞