覺唔覺啟德區畀人吹大咗?

827 回覆
1229 Like 36 Dislike
原來煥然呢d樓都17K
反而覺得當年啟德第一批既買家都賺得好多下
當然而家之後果堆新樓個溢價一定係高架喇..
如果預短期兩三年就想跑贏大市 我諗唔應該買啟德啦
發展商都擺明price in左 但未來真係好難講
始終咁多基建仲起緊 預升都唔會呢兩年既事

利申 唔係住果區
拎煥然黎比⋯
算好叻仔 無同居屋比
當初真係以為係居屋 真正公屋隔離
個名又衰過人
咁過渡性房屋隔離嗰啲叫乜
煥然壹居之前一向都過唔到千架啦

比成千萬買二手資助房屋,好多人接受唔到

因為買得起過千萬既都會直接比多少少買隔離

btw, 呢啲好彩波叔plan之前買,依家應該推晒上去
香港置業首席聯席董事曹婉琴表示,啟德Oasis Kai Tak 5座中層C室,面積約508方呎,屬2房間隔,向西南望啟德河景。曹婉琴指,業主以約1400萬放盤約4個月後吸引外區客洽詢,雙方經議價後減價105萬,新買家以1295萬承接,呎價約25492元,稍低於市場價。新買家為夫婦。

資料顯示,業主於2017年11月以約1229.2萬購入上述單位,是次轉售帳面賺約65.8萬,物業升值約5%

========
真係勁,5年升5%
啟德買樓應該唔使畀稅
點解你要追擊kai tak lol
Kai tak 其實唔差呀,新版奧運,價錢反映左佢值幾多
係政府追擊佢
成個樓市都吹大架啦
在啟德好友不斷嘗試洗腦等大家以為啟德賣緊25果陣,四叔一野就蓋了他們一巴。唔知值幾錢的衣帽間曲玻璃突然由值百萬變成不值錢了。

當啟德變了公屋重鎮, 多單私樓藏粉事件, 再加上啟德CRystal 100 萬維修事件

仲有得吹?
咁30k 接左The Henley 個班
見到今日嘅開價
醒未呀?
要補地價既, 第一批應該好少人賣。利申, 第一批入手
On9仔今次henley 開嗰批望自己低座同樓景,你拎之前正南望海高層嚟比瞓醒未啊?
同埋之前henley 就擺明計錯數開錯價,所以咪清唔晒,樓主就拎住嚟打飛機,正on9仔

仲要夠膽拎荃西臭海樓嚟比,笑死
啟德 好友終於上水喇
其實如果想賣得出
啲發展商應該要 整私營鐵路,單軌列車或者其他方法
繼續死撐啦
价單一張平過一張已經係事實
好明顯就係四叔
想拎返啲冇 冇海景嘅單位當海景價咁買
點知畀會德豐MM 頂一頂
奶曬嘢
咁就不妨睇下到時呢個盤賣到幾多間啦
無政府喺背後根本唔會起到單軌
壞消息一個接一個
你嗰邊個仲會接佢啲貨?
山頂纜車都係禁姐 有6,7個站
你原本係真on9唔係扮㗎喎
而家美國加息,環球市場經濟差,原來你expect 個價會無視所有嘢升上去?
你單獨抽啟德出嚟,就話減晒價,又話人地冇海景單位平過向海
你睇下臭海荃西升左定跌左先講啦傻仔
啟德個價升得少過之前就打晒飛機,你睇下MM賣成點先再出嚟柒啦
宣佈完單軌取消長實又咪照投地,m1又咪照清
誠哥又要比人教做生意
沙得過康城
你究竟有無去過啟德
佢真係沙漠禁
4圍都係黃沙
不斷強調啟德新樓減價賣,因為荃西已經冇新樓可以賣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞