覺唔覺啟德區畀人吹大咗?

827 回覆
1229 Like 36 Dislike
呢樣就肯定
大西北正
租都ok,買不了
唔通好似你咁下下post d 幾% , 成年前嘅成交出嚟吹淡風咩
個D直頭唔見得人啦
醒目
好抵租
1.8厘左右
大單位可能仲低
高溢價,price in 左乜9 未來sogo
樓對樓,好撚壓抑
隔一個站鑽石山平咁撚多
高過一千万樓好難走貨
仲有隔離就係新香港人公屋區
自己諗
岩岩oasis先走左件低層兩房1300幾萬,你有你唱淡,我有我gogogo
依家有新盤就有人賣. 是撚但啦, 發展得咁慢
啟德 50年後 應該有一半都係爛地 即係97後已丟空爛地 25年 + 50年 = 75年後都未發展
同一價錢另外幾個盤應該可以買高層,唔知買家點諗
市區中央點都屈啦
你香港人買唔起 大把新香港人& 大陸人買啟德
咁多所謂缺點都咁多人狗衝
究竟係買家無知
定係想買但無錢買嘅人酸葡萄呢
我就覺得係後者喇
無錯,一千萬就係個條分別一個區域價值既指標 (講緊最大路既標準2房)

窮撚既世界當然覺得一千萬以上好難走。

但事實買得起一千萬樓上既家庭,一千萬下既區根本唔會睇得上眼。

人地食開5星酒店,你走去同人講茶記好食,jm9
最鍾意吊二手西,二手西正呀,比五六七八手開發哂唔洗自己調教,又驅風又盛,重點係平少少呀嘛
自己鍾意囉
無人接棒陰跌你咪繼續自high
事實就係買細價樓賺得快過大價樓
經濟唔好憑咩破頂
佢自己鐘意屌唔緊要,百貨應百客

但係佢係都要拎隻2手西出黎同人隻靚西比,真係好尷尬

講真,要比既拎返差唔多級數比先有比較價值

奧運,將南,荃西

奧運班客其實就係依家啟德班客,不過奧運真係好舊

將南荃西個格局ok, 又差唔多樓齡,係地點上真係要睇用家點用

所以要地點靚加新樓,其實無乜得選擇
鑽石山係好方便,但同啟德完全兩個市場,真係無可比性
所以買股票只買藍籌收息股,有冇增長可以唔洗理
呎價28000,2020買入
租金回報1點4厘, 仲未計管理費
啟德好友表示, 放心仲有得升
絕對冇溢價
呢到好撚多启德業主或者aa.
係咁唱好.
買左幾年都係升得百零萬
28000呎價
閣下認為仲可以升幾多
唔好忘記個租值仲差過20000呎
嗰啲將軍澳盤
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞