覺唔覺啟德區畀人吹大咗?

827 回覆
1229 Like 36 Dislike
20k 就冇可能啦
話曬都九龍, 新樓
元朗都去到20k
南昌坐底都22k
啟德坊26K 相對合理
但升一成已經係28 29k
仲有幾多水位?
但好似Monaco one
開到22,23k , 一嘢清曬, 就預期之內
The Henley 26k, 28k , 滯銷都系事實
買樓為咗睇大劣全運咁膠?
意思係全國直播知道香港有啟德依個地方, 宜家真心無咩大劣人識, 淨係知九龍站,到時過貨比同胞係最好時機。
多謝師兄祝福,我果間垃圾兩房如果走到26k 尺價, 要請師兄你飲茶啦, 唔係淨係話啟一期頭水買先賺?26k 龍譽,天寰,嘉匯,啟一 四個屋苑個個都賺到笑😌😌
你邊間AA㗎?
我係業主呀你呢?
我係大圍村姓劉嘅
22k 入,如Monaco , one , GM
(除咗垃圾嘅天寰)
(除咗樓望樓到條罅都冇嗰D )
最少有一至一成半水位
如果你係25k 入
一房可能有半成水位
如果已經係26,27k 入
祝你好運
唔使請我飲茶
自己袋搵就得
就係睇左先有懷疑
懷疑所謂3千飛,根本絕大部分係復活飛
因為係“次輪”銷售,唔係首輪
如果係咁,所謂"3千飛賣得38伙",就冇乜參考價值...

唔睇番成交記錄,就被呢d標題黨呃左
次輪不嬲都係復活飛,不過henley的確係水票多,咁嘅價恒地唔造票真係好難去貨
突然間講嘢咁make sense,我睇法都類似。基本上全啟德得Henley首批開價係26k,其他全部都係20k頭左右首批,貨尾先上到26-27k。貨尾貴就到到都係,唔明點解你係咁話啟德溢價
無咗單軌
唔再吹咩鬼第三CBD
周圍剩係公屋、居屋、私人樓
設計亂七八糟
政府高價賣哂啲地就退場

唔通貪樓下有個體育城可以日日落去做運動?
你所講嘅一成至一成半水位仲未計大市升幅喎,所以其實唔差

自己睇唔駛信報紙
好彩你都講返人話
因為好多2018入貨
都升唔到一成
已經跑輸
但aa 下下拎啟一一期做檔箭牌 !!!!
個陣開15k 16k 呀大佬
加下Henley 開 26k 28k
咁都冇溢價?
日日叫買家睇未來有乜乜乜!!
26k 呎價乜春都計曬啦
值唔值就見仁見智,但佢係啟德坊最靚景嘅盤, 塊地又係海航高價拎返來, 開咁嘅價都有得解嘅
解就點解都可以
又話用料點,個衣櫃又點
差在有冇水魚入姐
黃竹坑上蓋price in 多d 定henley price in 多d ? 睇你點睇,大家當傾計討論下
睇下晉環賣幾多
Henley 賣幾多
市場已經比左答案
康城當年d水魚都比人笑死城呀,堆填區呀,宜家水魚變活魚 只可以講別人恐懼時我貪婪
咁你究竟係講緊以前溢價定宜家溢價?公道啲講,2017-18賣到22-24k嘅龍譽Oasis係溢價,2021賣到26k嘅Henley都係溢價。但2016-17首批賣15-17k嘅啟一嘉匯好抵,2021首批賣22-23k嘅monaco維一好抵。每個盤開價都唔同,係唔明你點解死都要針住henley一個盤之後話成個啟德都係溢價
樓住仍然話緊康城蝕錢,明明近年升到傻。留意咗樓主好耐,只要唔係荃灣佢就會盲踩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞