覺唔覺啟德區畀人吹大咗?

827 回覆
1229 Like 36 Dislike
除非住係近太子道同兩個西鐵站附近
如果住得入啲 或者去到跑道嗰邊
要坐車出去都幾唔就腳
而家啟德碼頭有渡輪來往北角同觀塘,不過班次唔多,主要係 serve 去郵輪碼頭區公園既遊人

將來多左人住,或就會增加班次吧
就算比得起80蚊
佢係咪真係的士咁企係海邊截一截就有先
奧運2.0
個價合理貴少少
啟德2004年已經開始吹
吹到而家都仲係概念股
北部起碼等多20年
有就係有
不過啲居民要去中環或者鰂魚涌返工
去到北角一樣要行出碼頭轉地鐵
連同站轉乘/一程過嘅車費都做唔到

可以同啲公屋廢老住咁近
真係好撚正,社區共融
乜野呀
咪起緊囉都未撚起完緊係過唔到海架
邊一區唔係咁
過海果條係東鐵, 屯馬咪又係要轉車
呢到得你鍾意廢老
過海搭巴士仲快啦
班發展商可唔可以集體告政府
一街之隔公屋私樓
除咗AA,應該無人會吹奏啟德
同數碼港一樣
淪為地產項目
啱呀,之前D AA 係咁吹奏啟德直接過海

點知係一條大循環屯馬線
我初初以為係馬鐵直接過海
東鐵西鐵就照原本咁
其實我真係唔明政府做乜撚野,以前政府起公屋係去新市鎮起。資助性房屋唔方便但平間接係會令到人想向上爬走去市區。 屌佢老母依家啲公屋就全部起曬係靚地段。啲大西北閪地方先留返比香港人買。睇見鑽石山站同啟德站依兩大堆新公屋就把幾火。

不過係得啲地產佬9吹佢會變第二個九龍站姐,其實大家都知佢未來最多會變到好似奧運咁,加上政府野一日未起好都唔好信會有,而依家個價錢都合理唔係話好貴。算係咁啦。九龍區要搵大型屋苑鐵路新盤,其實都無乜選擇。
港共發展嘅新市區係特別垃圾d
本身個位勁靚冇得輸
區區都係咁架啦
香港好大?
遊碼 運動場 跑道果邊

交通
1. 無鐵
2.無巴士 只靠綠色小巴 同埋 屋苑shattle)
3.唔好再比AA狗呃有輕軌單軌 類似電車果d 因為九龍灣無位起
商場
1.基座式商場 行親無野食 又無天橋連住
2.好少地方行 (sogo 好似開係果邊 打曬飛機 濕撚曬咁)
3.其實去九龍城 Mikiki 九龍灣megabox都係遠

1.多塵
2.日頭放假有d工程聲
3.條街因為無乜人住有d靜

諗到再講
成個馬鞍山都係咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞