覺唔覺啟德區畀人吹大咗?

827 回覆
1229 Like 36 Dislike
MM 係咪好似 啟德區好友所講
1Q清?
多得你make左咁多noise
而家比你愈吹愈大
幾好呀MM 去到77%貨
不過第一期都只係去到七成七
之後加價就只會越來越少
除非好似哼你咁巴閉啦
玩減價
以高級私人住宅發展嚟講
住宅密度太高囉
睇第2輪

其實你幾時肯收皮,真係好辛苦先比你搵到單蝕讓
近一年成交大部分都係賺錢

將南,天晉4房依都有蝕讓又唔見你貼
我問緊你呀傻仔,Oasis 一年內成交有幾多單蝕呀,話你on 9 怕你嬲
一手買果陣經紀回1.5-2% 我都廢事同你個傻仔講,唔想計🤷🏻‍♂️
使唔使咁 起曬角
根本就唔使我搵大把報紙會報
一見到蝕讓即刻黐曬線出嚟潑婦罵街
完全係一個市井嘅行為
乜你好驚咩? 接咗貨瞓唔著?
有基層提供多樣性服務
柏瓏又取唔到暖,啟德又取唔到暖
緊係要鞭下係屍啦
等你成日係到9 up 吹大左

其實係你自己hi 大左咋傻仔
快d去返柏瓏果邊大把巴打等住鞭你屍🤣
雖然嗰邊係錦上路站
山卡啦 乜都冇
但投資計, 點都好過啟德

自己睇啦傻仔,睇咁多報紙
溢你老尾價咩
1年成交5個啟德屋苑加埋都唔夠10單蝕讓呀

好心你啦、7左咪認囉
個個地方都吹大咗
除咗你碌鳩
一年十單真係好少喎
咁又係,升幾個%都唔少
知啦知啦,配套未齊 未爆seed吖嘛
要等南豐嗰度開呀嘛
要等sogo吖嘛,
仲等埋天環過渡性房屋起好
仲可以等埋隔離營變 過渡性房屋
咁就唔好歧視基層, 都係香港嘅一份子
等佢哋一同進入CBD2
享受香港嘅繁榮安定
樓主個人蠢唔緊要,教精佢叫佢唔好成日睇報紙,睇下成交又話人痴線

大型商場airside 年底有,sogo 出年開,體育園出年開,地下購物街等等

咩都未有都已經升到咁,開曬上面所講嘅野唔通會倒跌
好嘢喎
過渡性房屋第三季落成你唔講
隔離營你又唔講
隔離營用完之後變乜你又唔講
不過好快就可以睇The Henley 表演一q清
好野喎,98%嘅人過去一年賣啟德二手都賺錢你唔講
我淨係睇到個個都賺錢走咁濟

睇數據啦,講經咩,唔好講埋d on 9 野,Henley 有二手未呀?賺定蝕呀??

賣唔曬係因為充斥住你依d買唔起嘅窮西囉

No bullshit Let’s go
又開始講埋啲市井說話
啟德啲人咁粗皮㗎咩
我幾時有講過亨利會蝕, 我仲諗住佢一q清添
你自己鬼拍後尾枕講出嚟
上面隻窮西
淨係買得起荃西d 新界地方
成日當啟德係假想敵 柒能到
得啦得啦,繼續睇報紙啦你,98%人贏左走,你有你吹淡,個個笑住汁錢走。
成交最實際,廢話留返你拜山先講啦

https://youtu.be/22qa3pBrYtI
啟德新地標
中建國際將全力推進竹篙灣和啟德兩個永久隔離設施的建設,做好已交付項目的維修保障和物業服務,配合特區政府用好隔離設施,把中央政府的關愛落到實處。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞