Leveraged ETF 討論區 (13)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
原來係咁
十年時間咩都可以發生
反正我都搵唔到值搏率更高嘅投資工具,就算無過去10年咁勁都會堅持
唔一定要蘋果既,如果tsla做到下一個蘋果又或者新既科創公司爆到好似tsla咁都可以架

期待Elon Musk成立一個母公司(類似Alphabet),然後入面包哂Tesla, Starlink, Neuralink, Boring Company
佢好似話過唔想咁做?
如果佢肯分分鐘直接變全球最大市值
依張高質
整個新納dee咪得
或者報果時xxx百點咁報,同宜家小數點後唔報差唔多道理
越嚟越快收復失地
證明美國佬搞得掂嘅能力日漸成熟
都係搵個數字參考下
爆就應該都係要新公司,不過真係有啲難以想像咁解
你講得啱,美國佬唔會同你等十幾廿年,真係有咩事佢緊張過你
其實真係唔知十年之後會唔會十萬點
以前nasdaq都有一千點嘅時候
如果真係預知,我就唔會投資其他工具,你仲需要咩?
一年4x%
呢個咪契媽臭雞成日講既destructive innovation
不過tesla暫時就只此一家 其他都負責破壞股價多
其實人真係好容易低估時間嘅力量,5年前嘅Iphone/電腦同今日比都已經係垃圾
十年前D人仲講緊世界末日
然而科技繼續日新月異

講到尾,今時今日嘅世界經濟增長已經完全由科技掌控,一有咩大科技進步,例如核融合發電成功咁,世界就會
納指一萬點,沈大師警告美股將會跌到仆街。
納指兩萬點,犘根大通、高盛警告市場即將出現大崩盤。
納指三萬點,巴菲特清倉蘋果,大幅增持現金。
納指四萬點,Michael Burry精神崩潰,永久退出股市。
納指五萬點,美國總統警告太多美國人財自導致勞動力嚴重短缺。
納指十萬點,Wall Street Bets網民合資買入帝國大廈,並將改建為GME新總部。
連登仔:『最近股市開始有點泡沫了!』
新潮文
唔係因為jim keller?
We tend to overestimate the effect of a technology in the short run and underestimate the effect in the long run. - Roy Amara
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞