Leveraged ETF 討論區 (13)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
咁咪著3條厚底褲?
S&p 高位跌得3%穩陣啲月供sso,話晒s&p500 =美國國運,同埋入得S&p 嘅都係有錢賺嘅公司,應該穩過NQ 好多
同你諗法一樣 我覺得而家就係科技大爆發嘅奇點
而家sector rotation姐 唔通DJI好就改做UDOW
不過UPRO係穩陣d既
有冇人覺得仲有排跌
咁樣收水法

係唔知債會點行
唔會揀udow 啦,rotation 揀fas 仲好,不過個人覺得依家入fas 都係得水尾,值博率低

揀snp 純粹係以穩陣程度嚟講,至少NQ 升snp 一定升,但NQ 跌snp 都可以升
見升就追,見跌就斬通常都左一巴右一巴
NQ高位回落黎一成都未夠
今年冇兩成回調唔收貨
悲報,無左三上悠亞300gb av
https://lih.kg/bghvFCV
#14 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區
有15%回調都唔出奇
最近睇到有人做buy & hold strategy on TQQQ
由TQQQ開始backtest return同sd都小輸64 portfolio
癲能到,幫屋企人都3x
因為小弟未有 tqqq or upro 諗住放咗啲sq 換
買正版啦
咁破產都唔掂
如果咩貨都未有, 就要有心理準備今年會好chok
唔好轉黎轉去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞