Leveraged ETF 討論區 (13)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
+1 想知
因為月供通常都係月頭/月底,試吓出咗糧等到月中先供
星期六都股災
你等教主再開post gel 頭先開app啦
巴打想越供越平
定係越供越貴
越平買得越多股數嗰 一反彈就fat fat
我越買越貴反而唔開心 好似踩鋼線咁
邊有人鍾意蝕住加倉
https://www.investopedia.com/articles/stocks/07/dcavsva.asp
the purchase of larger portions of stock (more shares) in a declining market—thereby increasing their gains when the market rises.

初期向下供開心啲
中後期就想向上供
本身個倉好係高位買左好多就唔鍾意
試下用儲蓄保險既概念供
就會有神奇效果
咁老實講,雖然知道愈平愈抵買,但人心一定係愈儲愈貴愈開心
我都係初期開始
慢慢供
想個市跌多啲

啱啱計左
如果係98年開始供
供到08年
全倉TQQQ咁買
2013年比手持cash 多1.1倍
2018年先至11倍
豬死
如果98年供TQQQ供到dot com爆泡前最高位
總共會升幾多
Paypal考慮推出穩定幣
(唔知過唔過到監管部門)
paypal出金入金都比佢割 係咪驚比crypto取代呢
而家我過數比國外既人好多都受amazon gift card唔駛經paypal
係架 不過有時過數比100%信任既人 / 已經收左貨冇問題
就冇理由交保費比paypal
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞