[方丈]HR萬事屋,面試搵工,升職講數,你問我答

1001 回覆
40 Like 7 Dislike
你有無問清楚上司覺得你有咩問題?
咁你自己想幾多先?

要求3年經驗或以下嘅都apply啦
[member][member]有 其實係頭兩次犯左啲唔犯得既錯 但冇令公司蝕錢 之後搵到方法改善
但excel又唔掂 個人唔夠謹慎同快手
之後有啲我覺得係雞蛋挑骨頭
之前已經同我講過 但好努力去改 上司都話有改善 但都係高分得好少 就覺得分數上過多三個月都唔會有咩改變 愈做愈無心機 又要扮無野
想可以16-18k
你下份工會唔會又搞成咁先?
16k就無咩concern嘅,18k會難d

BTW今年加左人工未?
咁我建議你留低
唔好理佢請唔請人,只需要理自己做野做成點同點樣做得更好
好出奇? 我都加35% 有咩問題?
entry level加35%
咪撚玩啦
姐係有咩問題?? 我得 我身邊都有人得 佢哋仲要都係marketing
方丈你好,想問由於二月頭嗰個禮拜都係紅日,假使1月31號遞信7日通知,咁計唔計公眾假期在內?超級感謝
唔該方丈
早晨阿頭 我辭職啦 封信放你枱頭
另外,想問多少少
如果通知期同試用期完結踩界,假設試用期2月10日完咗,咁我2月8遞信係咪都可享有7日通知期?
唔該方方
我12月尾攞完bonus就遞左信啦 所以加人工就冇我既份 因為上司真係好好好好難頂 人工又低 福利又差 公司又舊 佢聲稱我唔走 就可以加到14.5k 但我出去搵都相信可以過呢個數
hi,方丈

早前找了一份實習生工作,但title是intern, contract亦冇落department名,請問如果在cv上可否自行括號加返department 名,thx.

請問如果intern contract冇department名,會否對reference check有影響,thx
AB team 都唔少~
咁勁既你, 我都未announce
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞