Omicron首重症 兩針護士入ICU

807 回覆
1444 Like 14 Dislike
苗撚準備
SARS都係抵抗力好,反應猛先要入院
打針 都係要入icu
一直懷疑班反疫苗 L 係咪數盲,根本唔明咩野叫減低風險,唔明咩野叫probability,只明白0 同100%兩個選項,導致一出現個案就跳出黎大飛機。

兩針係降低入院風險7成,一直都係咁講,呢句話係咪已經超出班反疫苗 L既理解能力?

https://www.cbsnews.com/news/covid-vaccine-omicron-variant-pfizer-hospitalization-effectiveness/

係呀,只係降7成,差過以前,所以要推第三針。

落陰間到見孫仔?
總之就唔計啦
醫護就應該每日打一針啦
苗友講兩句
又高血壓又糖尿,普通感冒佢都隨時icu la
駛乜驚吖,咁嘅年紀,中咗新冠,得到重症,咪重大件事
打兩針唔係100%防重症
The UKHSA analysed more than 600,000 confirmed and suspected cases of the Omicron variant up to 29 December in England.
It found that a single vaccine dose reduced the risk of needing hospital treatment by 52%. Adding the second dose increased the protection to 72%, although after 25 weeks that protection had faded to 52%.
And two weeks after getting a third dose, that protection against hospitalisation was boosted to 88%.
由見到孫仔變成見到太婆
痴撚線
我老豆咪又係高血壓糖尿病
感冒過咁多次都係睇醫生食兩三日藥就好
呢兩年戴左口罩之後連感冒都冇埋
唔計廢針科興

打齊兩針點都有抗體,有乜理由仲質疑打針無用

全世界打咗8億針,安全問題係風險,但呢層就自己諗,無得逼
可能無打疫苗嘅話 已經釘左
可能就係因為吉咗兩針,所以重症呢
probably
講兩句好

逼唔到,廢事講

總之世界咁危險 2022至2030年都係各安天命
苗撚點解釋
當睇唔到定政府口吻個別事件?
防感染->防重症->防死亡
你有冇追過post
#176 你講中晒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞