Omicron首重症 兩針護士入ICU

807 回覆
1444 Like 14 Dislike
唔洗,你搵啲山卡啦地方死咗佢,或者綁幾舊石跳海無人知唔洗收屍就得
岩呀。咁撚鐘意打呢枝7針。打撚飽佢啦。
呢個真係一野拆穿
你唔畀我就係醫護嘅
係又點?你都係增加醫療負擔果個,你批鬥其他人增加醫療負擔,自己應該身先士卒,死咗佢去減輕負擔
其實最好連院都唔入
自由選擇嚟

爲社羣負擔風險嘅人,先值得社羣動用額外資源補助
我嘅存在就降低緊醫療負擔嘅,我嘅批評亦都降低緊醫療負擔嘅
啲重症撚係咪識自己插喉駁呼吸機先?
同埋唔好用「你唔畀我就係醫護嘅」呢啲咁含糊嘅字眼,係就一野影張牌黎睇睇,不過都係大唔到我
你咪去問依家果個重症lor, 香港依家得呢一個重症jar ma
佢話唔得啵,不過佢起碼有打針

啲自己選擇唔打針,又承受唔到重症風險嘅,點解要人地幫佢呢?
你唔好講到幫啦,你做義工唔收錢咩?

仲有牌呢?
你唔信咪唔信
唔show 牌,show 下糧單啦
保險佬就最鍾意聽你呢番說話
要睇醫生?有冇買保險呀?有冇 body check 呀?
冇就食自己啦

屌你,打針就覺得自己好偉大?
以為呢啲係所謂公民意識?
如果你要咁計,咁有錢人用政府服敄係優先過窮人
因為有錢人稅都交多啲
公民定功利?
回錯自
收錢~當然收錢

不過啲錢有幾多係你出嘅先?
就算我成份糧都係你出,都維唔到本啦,你咪試下畀私家嘅價囉

個個重症都負擔得起自己嘅成本,我又唔mind啵(先假設有咁多部機同牀位
保險佬就最鍾意聽你呢番說話
要睇醫生?有冇買保險呀?有冇 body check 呀?
冇就食自己啦

屌你,打針就覺得自己好偉大?
以為呢啲係所謂公民意識?
如果你要咁計,咁有錢人用政府服敄係優先過窮人
因為有錢人稅都交多啲
公民定功利?
你喺存在都消耗緊公共開支,快啲死咗佢啦
苗撚準備打第4針!陳肇始:不排除市民接種第三針後隔一段時間要再打針
https://lih.kg/2830206

準備跟打第4針啦
證據?
噉所以?
咁呀,以後用政府服務,例如睇急症,就要睇邊個交得多稅啦 wor Ching
如果你係 seven 仔度做,咁買野應該唔使排隊啦
// 公民定功利?//
呢啲叫條路自己揀 仆街唔好喊
無得話要負責任嘅時候就講個人選擇,然後選擇完仆街就搵人孭飛

如果打針都叫偉大,噉要睇下自己平時有幾卑微
同埋你呢啲咁叻去計算資源嘅人,去搞個組織清算下港共點樣將香港嘅錢送上支那,分分鐘夠香港人全部重症再醫好

不過你都係只係會欺壓啲弱勢市民,易好多,又可以突顯自己高人一等
社羣責任淨係關交稅事?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞