Omicron首重症 兩針護士入ICU

807 回覆
1444 Like 14 Dislike
過多一排可能少減d 苗撚掛 因為香左
Trump都係咁講講架 話just a flu係講緊 每年flu既高峰時期都無lock down 國家
聽啲唔聽啲就走去串人
如果有人整個搬龍門list一定長到1001
難怪佢既 因為d 主流媒體受背後既人控制cut 到trump 講既野一忽忽 所以佢地睇主流媒體大既人咪信曬
幫班苗撚諗埋下N個龍門: 打完可以返工呀
有冇得整個你問我答苗撚bot
甚至專家都講到支毒omicron連flu 都不如

你d爐友出過post以為可以話打完兩針都入icu,但忘記左佢地都有講弱感冒。

即係兩邊人都打晒
見到衰仔
除咗去飲茶 見到個衰仔
重打齊兩針免佣金
林鄭有冇強烈譴責佢未打第三針?
咪就係講緊flu 都可以死囉
所以omicron 弱過flu都可以致死囉
但問題就係你地吹到打針防重症呀嘛
依家比人打車兩把係你喎
早排先笑Omicron弱到感冒咁,今日又笑人地入ICU
omicron弱過flu唔代表弱到一單重症都無喎
暫時flu重症數>omicron重症數justify到上面位巴打講既野
又話Omicron輕Ken啲
打咗針,去飲茶,見咗孫仔,
霞霞霞……💀💀💀
我哋都中左招喇,老友記,你都快啲中啦!
見到son仔
咁打晒兩針中左武肺咁你地又唔會咁講

打晒兩針都唔代表一單死人都無
一撚向都係probability 遊戲啦

不過你苗撚焗9人要接受打針中副作用既probability, 唔比人去接受中武肺既probability 咋嘛
甯先生:
使乜驚呀
呢個年紀
中咗新冠
得左重症
咪仲大件事
我諗打針都係想降低重症率同死亡率姐
好多國家既政策都係想借打針將武肺變到just a flu,但just a flu都有一個細portion既人會入院同埋有生命危險
呢個應對方法係omicron出現之前好盛行
但omicron傳播率勁咁多好多野都變得unknown
我要見殉仔
打針中副作用既probability VS 中武肺既probability

一定係打針中副作用既probability高,直接打入=冇得避
可以見殉仔
中咗新冠,得咗重症
你解釋吓有邊隻疫苗好似bnt咁打完冇打咁啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞