Omicron首重症 兩針護士入ICU

807 回覆
1444 Like 14 Dislike
同一種問題,
汽車有氣袋一樣有人撞死,點解d車仲要裝氣袋?
根據英國官方統計資料,打咗兩針以上嘅佔最新死亡case嘅八成
https://assets.publishing.service.gov.uk/government/uploads/system/uploads/attachment_data/file/1039677/Vaccine_surveillance_report_-_week_49.pdf
(見 P.33,34)
做野減低傳染機會就唔可以打針?
你知道封城鎖國,對經濟,對社交影響有幾大嗎?
加速投胎重刷
全部大話黎

帶好口罩

洗多d手 仲好啦
香港行清零 又唔係行共存
其實冇必須打針
落地獄啦叫啲老人家拍個咁嘅廣告
害唔少人
苗撚睇唔到
你咪打啦,打45678支,你自願嘅我支持
磚家呢?
做運動、食健康啲,唔好飲甜野食高油高脂野,個人健康啲好過你啪針

依家政府迫人啪針,點解唔禁止啲人賣同飲高糖飲品、禁人賣同食高油份嘅食物,咁咪仲減低risk factors

話人唔啪針唔負責任,咁食埋飲埋啲垃圾野,令自己三高,又唔見啲人批鬥呢啲人佔用公共醫療資源?
拒絕疫苗不承認武肺疫情 比利時「最強男人」確診過世

比利時《早報》(De Morgen)報導,辛尼斯特拉極力反對疫苗接種,也不承認武肺疫情,他總是提到「小病毒」,他是在教練伊金(Osman Yigin)敦促下,才勉強同意住院。

辛尼斯特拉妻子也同樣拒絕承認丈夫死於武肺病毒,稱「他永遠不會接受用發生在他身上的事情來散播恐懼」。但比利時媒體一語道破,事實上大多數人都明白,辛尼斯特拉究竟是因何送命,他原本是可以避免的。

https://news.ltn.com.tw/news/world/breakingnews/3782053
你貼出嚟又點? 我夠識人中咗連病徵都無
打完又中又重症
如果你之前同呢個比利時佬做朋友
佢就唔洗死了
其實你有乜野暗病,長期病係唔洗打針。因為根本打完針都係死。
依家醫管局收緊果192個中咗嘅人,得一個重症,就係呢篇報道果個
反苗撚個豬腦入面無咪無probability呢個概念? 小學畢業未?
備註咪解釋咗點解
社會公義,就算食到有有糖尿病、高血脂和肥胖
都要有fat acceptance丫嘛
事實就呢堆人係唔係打針身體都會有問題
well-said
pin this
我決定cap低呢段
下次有苗撚嘈 直接比佢睇慳返啖氣
你呢D咪無知扮有料囉。 唔係同以前比架wor.

疫苗有效率,係比較同期同一地方同一個組別,中招嘅人當中有打針同無打針嘅比率,計算出來。例如,如果某地方,某年齡組別有6成人打左針,但該組別中招嘅,打左針只佔3成,甘就係50%有效,明未?

本來打唔打隨你,但現在係反苗L引戰在先。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞