Omicron首重症 兩針護士入ICU

807 回覆
1444 Like 14 Dislike
講咩治療priority? 有需要咪用lor, 你唔好聯想到啲醫院無晒隔離設施啦
之前醫院開啲臨時隔離ward 都摺得7788啦
依家醫管局收緊果204個陽性嘅人,咪就係得呢個重症lor ,講乜priority ?

咁平時飲食習慣差三高果啲係咪又放棄治療呀? 對你嚟講係咪又抵死呀?

同埋大家都係屌緊政府啲政策逼人打針呀
宣佈第5 6針未 專家就是絕對
佢地冇聲出架啦
噉所以咪係班專家同政府嘅問題囉
唔同你話有權就有權啊?口爽荷包立
你 up 乜野呀?
總之,唔就範,對方就會針對你,做一啲動作
但冇逼你
你咪唔好就範囉
情境係,人地用鎗指住你頭
你咪同人講有冇權囉?
人地要開鎗,你點阻止
係囉學你話齋又未爆,即係根本唔使prioritse,噉我嘅建議有乜好反對啊?

啱啊有隔離設施,噉有幾多啊?寫包單一定夠用?
其實打唔打係個人自由,反正枝野就廢嘅,問題打左個班見唔打個班乜事都無,自己就日日提心吊膽(望月樓D 類做針客架,無打針去唔到。)搵襯中左都係雙針,ICU 又係雙針(依家又話佢肥有長期病,打針死又係肥,唔肥打針死就話有隱性病)乜都係苗族講曬啦。
無人同你玩對立

你鍾意講到唔打針個班會搞死醫療系統吖嘛

,我咪用呢個事實去反駁你既論點
真,成日都無人reply我
我想問本身有三高,又冇打針既入院,佢既priority 又要降低? 定係打完針點都高人一等呀?
仲有疫苗係EUA ,你行入打係自己找死。
打左針見你無打開開心心,就魚旦論啦。
你嘅建議關我撚事
架下關我事嘅係港共為咗逼人打針而剝削人嘅權利同自由
// 對方就會針對你,做一啲動作//
所以咪比喻不倫
我嘅提議就係唔好針對人做一啲動作去阻止一啲人對自己身體做動作
即係你揸槍指住你自己個頭,噉我唔阻止你,唔等於我逼你㗎嘛

如果而家你唔打針我就噴啲病毒落你度,你個比喻先至成立
而家你揸槍指自己個頭,關我撚事
再講,唔打針就無負社會責任

打針死既有無人幫佢風光大葬?

日日都話無關系,賠都無得賠

我做撚足曬防疫措施都要中肺炎死既咪我抵死

你焗9人打針,打死左講句唔關我事就過骨?
啱啊
而家prioritise啲打咗針嘅人,都唔關反苗撚事㗎
打針似左邊多啲喎
以為自己打咗針就無敵 但係其實冇乜用
而家可以搞死醫療系統 嘅原因淨係得一個咩?
你: 唔打,睇醫生,被調低 priority
我: 對方就會針對你,做一啲動作

有分別?
佢基本上係新一代紅衛兵嚟,去批鬥啲人唔跟政策行
對比咩啊?
係你話唔打針會搞死醫療系統架嘛

你宜家又話有其他原因,你咪繼續搬出黎囉

我剩係見到你一路講唔打針班人無資格醫重症
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞