Omicron首重症 兩針護士入ICU

807 回覆
1444 Like 14 Dislike
此post完

。中大呼吸系統科講座教授許樹昌稱,患者有糖尿病、高血脂和肥胖,正在深切治療部接受監察,需聞氧氣,是本港首名需用瑞德西韋、類固醇等藥物治療的Omicron患者。
咁有三高的人 唔洗打針啦 反正是唔是都係重症 又唔洗驚有打針副作用
Probability 問題
咁陳雲教徒講呢句係為咩野?
just flu但都會死人所以支持打針?
唔care唔care, 不過唔打就禁足
醫院內中招
遲啲連堂食都唔俾
佢去少左飲茶自己煮可能仲健康
:打完第n針,有重症

苗撚:因為無打n+1針
Spin嚟講你都幾劣
又老屈,之前講明生cancer 更加要打添架喎 依家又賴人有三高所以枝針冇用呀?
我地都就死喇
老友記快d黎陪我啦
苗撚準備
又話冇料到嘅
又一堆苗撚入嚟搬龍門
過一排又變種防得10%重症果時,唔知佢哋又點搬個龍門喇,笑死
咁又再有變種又再打?
Mrna 嚟㗎喎
我自己就唔支持打針既 所以我一路都冇打針
但事實上每年全球都大把人因為flu 而死
根本上 支拿病毒去到今時今日就係flu 甚至專家都講到支毒omicron連flu 都不如
所以更加唔駛打乜鳩野針 因為枝針毒又防唔到 重症都防唔到
班苗撚覺得打哂就可以回復正常武肺收皮
但Omicron一出證明支針全部都係垃圾又收緊防疫措施

你問D人點解打我諗好多都話因為要做黎生先焗打而唔係防中招防重症
不過咁 我唔會反對人打針 因為條命係佢自己 佢相信枝針救到佢咪去打囉
重點就係 我唔支持強制打針
我屋企人quit 咗堂食好耐,自己廚完全控制到菜,肉,carbo比例,油/鹽量。之前去飲茶佢痴埋果班都係肥婆肥佬fd,從個樣就知係損友嚟
咁呢個post未打左你一巴lo
佢講野真係笑撚死
明明有隻藥叫伊維菌素用左幾十年係人體 跟醫生份量食用負作用證明左係極低 可以48小時內醫好支毒 佢又唔講 唔撐
但係就死撐枝研究左1年都唔夠唔知有咩後遺症 仲要防毒防唔到之後搬龍門話防重症都防唔到既針
點打我一把呢 講黎聽下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞