Omicron首重症 兩針護士入ICU

807 回覆
1444 Like 14 Dislike
打完兩針重症個位係ICU
咪好似西安鎖晒啲人喺屋企,咁咪啱晒你口味lor
打完針死果d唔知佢有冇幫人出聲呢

定係佢會覺得打得針預左。冇打針中左就抵死
噉所以而家根據我嘅建議,唔打疫苗都可以入院接受治療,噉更加唔算逼啦
係以防萬一,講定有可能降低治療priority啫

學反苗撚話齋,omicron咁mild,邊會爆煲呢

屌你老母死撚左佢啦。唔打針既要降低priority.

呢句你都講得出口。
用槍指住你頭正正唔係逼你就範喎
宜係係冇時間同你玩既情況下,俾你做一個 選擇
你有權做你鍾意既選擇
人地有權...
兩邊一齊屌唔得?
佢以孫仔身份去見啊爺
永續批鬥,
係囉未爆,噉咪唔使驚囉,講定咋嘛
啲專家食屎啦

由可以防傳染-> 可以防重症 -> 可能防重症。
噉你呢啲咪侵犯人自由囉
政府唔應該逼人留喺屋企
唔打針而重症嘅人都唔應該要求人畀緊絀嘅資源佢
責你老母任啦

講責任,做好帶口罩呢d基本防疫措施未?

醫療系統爆煲係因為外國無做好基本防疫措施,即係你所講既責任

都係個句,香港第一次清零,幾多人打曬2針?
依家周圍播毒都係打左兩針,係爆都係疫苗打爆醫療系統,關我撚事咩
講緊萬一爆煲資源緊絀啊
到時候無論點都會有人降priority㗎喇,係差在邊個㗎啫

條路自己揀,仆街唔好喊
on9 打完有重症就唔係咁講啦
打完有重症,咁仲盡乜春責任?
真係盡責果啲,要打之餘,有健康既體魄,冇3高,冇肥胖
冇夜瞓,冇唔食早餐,冇緊張....
你自己望返咁多單重症,有邊單"專家"係話關疫苗事
就知道,打完有重症,責任係喺 "自己行入去打針" 既患者身上,唔係其他問題上架啦
如果重症個位係無打針,仲唔用枝Cam 24小時影住佢係ICU 插喉,係J2 直播啦,下面就Load 住個字幕話佢幾辛苦又慘,又就快死.........。再誅佢十族入 竹篙灣日日驗三次,驗到零為止,仲要日日食丹尼。
人地有權對唔係我嘅地方開槍囉,啱啊
但係我無權要佢爲我開槍㗎嘛
就好似無打針嘅重症病人都無權...
得,噉咪賭下囉
probability啊嘛
直接切入主題
清楚啲,係打完有副作用
冇權?你講就係架啦。屌你老母死撚左佢啦。
僞二元對立?
數據就話打咗疫苗 重症率低啲嘅
流感針年年都換啦,點解有變種仲係用舊野。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞