澳洲移民 你問我答 (25)

1001 回覆
59 Like 3 Dislike
想了解多d適合我嘅學校option, tg你問可以?
唔好意思 由我巴 想問下
如果拎住過橋簽 或者 畢業簽 期間
可唔可以申請其他簽證 例如配偶簽
唔該晒
Sure.
大部分情況下可以。
可以。
SA/NT留意下。
咁有咩情況係唔可以?
唔該哂由巴
我澳洲grad 而家想申請485,想問下仲洗唔洗考英文試?
同埋我18,19年喺澳洲境內讀,但我20年翻咗香港讀埋最後一年。咁我想問18,19嗰兩年計唔計到落申請191嗰4年入面?定係我要用485過去先再計4年?
例如境內最近一次申請被拒然後現在持有過橋簽證的話就唔可以申請大部分其他簽證。

你問呢D有咩用?
1 要
2 當然唔計,要攞左485之後先可以開始計。
想問問澳洲公司易唔易幫你做雇主擔保 例如佢地洗唔洗比錢幫手申請

本身做緊housekeeping半年有多 有冇話邊個州有呢個職業短缺而易做移民🙏
謝謝由巴
問多題, 申請485同買保險啲錢,如果最後唔批485,有冇得攞翻?
由我巴你好,我想問HK stream 191 申請費 4115 係一個人,如果同partner 一齊係 4115 x 2?
另外想問有無收到風 HK stream 191 大約要幾耐先有結果?當然講既係資料齊全的前題下,除左照肺之外
咁將來拎緊過橋簽或者畢業簽既時候 ,有機會有變化 (可能會申請配偶簽),所以想問定先

即係冇被拒紀錄既話 ,正常情況下 移民局都會幫我辦理新既簽證申請 (假設係配偶簽) ?
[member]好怕昆蟲既係咪唔適合去[/member]
請問如果係工作簽證無兩年經驗俾唔俾去
Working Holiday可以,僱主擔保唔得。
佢地要錢ga
Agent錢 廣告費
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞